5 Ekim 2013 Cumartesi

elbise, bluz ve teşekkür


Blog okuyucularıma ve özellikle yılmadan yorulmadan yorum bırakan sevgili blogger-lara kucak dolusu teşekkürü borç bilirim. Uzun aralarla yazı yazmanın yanı sıra, uzun zamandır yorumlara cevap veremeyişimin kendimi haklı gösterebilecek nedenlerini sayıp dökmeyeceğim. Teknik, sıhhi, psikolojik, etkenlerin tamamen olumlu olduğu durumlarda zamanımın olmaması, her şeyin uygun olduğu zamanlarda istek koşulunun yeterli olmaması v.s. Sonra da "hadi" deyip başladığımda ise, artık yorumların hepsine cevap veremeyecek kadar ipin ucunun kaçması.  

107 0912 B

Yukarıdaki elbise evin genç kızına günlük giyilebilsin diye dikildi, parlak kumaşı nedeniyle gece kıyafeti sanıldı. Eylül-2012 Burda dergisindeki yukarıda fotoğrafı olan model. Deri cepler tercih edilmedi, kol ve etek baskıları yapılmayı bekliyor. Elbiseyi dikmek isteyenler, dergideki açıklamaları izlemeli, genelde en önce yapılan omuz dikişi, bu modelde kol takıldıktan sonra yapılıyor. Kolun üst kısmındaki pens ile birlikte omuz dikiliyor. Benim gibi dikip sökmeyin. 


Bu da burada kızıma diktiğim bluzun kendime ait olan versiyonu. İşe giderken giydim bile ve çok mutlu oldum. Siyah ya da antrasit ceketle volanlar hoş duruyor. Kumaş şifon olmasına rağmen zorlamayan cinsten ve biraz da özenli çalıştığım için kolay diktim.  (Teyel bile yaptığım kısımlar oldu, o kadarını söyleyeyim.) 


Omuz dikişi için arka parçaya tela form bant (ipli tela) ütüledim, bantın tam ortası dikişe gelecek şekilde. Yaka pervazlarına özenle tela ütüledim.


Son yorumdan başlayarak, cevap vermeye gelince, en azından soruları cevaplayayım:
Sevgili modavesaire Burcu, fermuar ayağı  Pfaff sitesinde de aynen aşağıdaki gibi. Kapalı gibi görünen kısım, iki yanında açıklık var, iğne konumunu o açıklıklara göre en sonuna kadar açabiliyorsun. Rakam yazılı kısım öne geliyır. Arkada iki tane yarık var IDT ayak için, yoksa IDT ayakları da kullanamazsın, ki bu ayaklar burada çok işe yarıyor, hiç fermuarı kaydırmadım. 


Kendindik, sorusuna yorumlarda cevap bulmuştur belki ama ben yine de yazaıyım: Pudra tafta elbise 2009/1 Burda Pratik dikiş sayısı. Verdiğim linkte kapak resmi Türkiye baskısından farklı. 

Yelda Kaya, anvelop bluzun yaka dikişi yok, evet. Etek baskı yapıştırıcısı kullandım. 

Yorumlara toptan baktığımda aslında o kadar da çok soru soran yokmuş. Cevap bekleyen var mı, bilemiyorum. Bu arada aşağıdaki kumaşı Türkiye'de gören bilen varsa haber etsin. Robert Kauffman tasarımı, hem pamuklu düz, hem de flannel (biz bebe pazen diyoruz) olanı Şık Düğme'de vardı, kalmamış. Sipariş vermişler ama Etsy'den alsam daha çabuk gelirdi. 


Sanırım önümüzdeki uzun Kurban Bayramı tatilinde, yorumlara yeniden göz atmak, blogumu şöyle bir düzenlemek için  vaktim olacak. İyi tatiller herkese. 

1 yorum:

  1. blogunuzda ıdt den bahsetmişsiniz bende dikiş makinesi araştırıyorum ve bu özelliği merak ediyordum bilgi verirseniz çok memnun olurum . teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...