18 Ekim 2013 Cuma

minik elbise üçlüsü


Bayramda da dikiş diken bir ben varım herhalde. Bayramı evde geçirdik, kendi seçimimiz. Minik minik elbiseler dikmek keyifliydi. Burda Temmuz 2012 sayısındaki 145 numaralı model, 80 beden (12-18 ay) 


İlk denememde, dergideki kumaş önerisine göre pike kumaşa en çok benzeyen kumaşı kullandım. Sert ve kalın geldi, yıkadıktan sonra iyice toplanmıştı. Yaka ve kol kenarlarına geçirilen çift kat verev biyeler, kalın kumaşa uygun olmadı. El kadar elbisede yer yer 7-8 kat kumaş birikintisi iyi durmuyor. 


Daha ince ve önceden de kullandığım bir kumaş ile, bu kez ön ve arkayı yer değiştirerek (model 146'nın kol kalıbı ile) denedim. Kol boyu çok uzun ve kola takılan tasmanın (dergi böyle diyor) uzunluğu verilmemiş. Düzeltme yapılacak. 


Yakada, özellikle yuvarlak kenarlarda, dikiş paylarını derecelendirerek kesmenin, çıt makası ile v şeklinde kesim yapmaktan daha iyi bir yöntem olduğunu gördüm. Yani içte kalan dikiş paylarını farklı boylarda kesince kabarıklık olmuyor, telalı katın payını neredeyse 2-3 mm bıraktım. PC ile ilgili teknik sorunlarım devam ediyor. Tüm programlarım silindi ve şimdilik yükleme şansım yok. Fotoğraf yüklemek için bile cambazlık yapıyorum. 


Son elbisede kalıbı küçülterek kullandım, kollarına lastik geçirdim, yaka yapmadım ve verev biyeyi açıkta bıraktım. 
Bu da bir önceki postta söz ettiğim, kendim için diktiğim kazak. Kol bantlarının genişliğini overlok makinemin izin verdiği ölçüde azaltacağım. Keyifle kalın.

8 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...