31 Mart 2012 Cumartesi

Burda'nın azizliği


Acil olarak, kendi dikiş kalıplarımı hazırlamayı öğrenmem lazım. Burda Dergisi'nin Ocak 1997 sayısı 110 numaralı modeli, orijinal rengi ile kızım için dikmeye karar vererek, kestim, bir hafta uğraştım, diktim. Sonuçta elbise tamam da, beden uymadı.


Manken üzerinde de denediğimde sonuç aynı, üst beden bol ve pensler düşük. Oysa Eda'nın blogunda da görmüştüm ve gayet güzel duruyordu. Onun kalıpta bir değişiklik yapıp yapmadığını bilmiyorum, ben kalıbı  aynen uyguladım ve astarlı çalıştım.


Tamam, bu gerçek bir prova mankeni değil de, beden standart olmalı herhalde.


Etek boyu tabii ki kısaltılacak. Fotoğraflar iyi bir ütü yapılmadan çekildiği için model belli olmayabilir.  


Dikmeyi düşünenler dikkat etsin derim.


Ben yine çocuk kıyafetlerine döneyim en iyisi...

21 yorum:

  1. aslında gerçek kalıp her kişinin kendi vücut yapısına göre çıkarılan kaıptır. mesela benm omuzlarım öne doğru 1 cm kadar düşüktür ve hazır giyimde omuzlarımda bu hep belli olur.. burda kalıpları klasik kalıplardır ve üzerinde oynama yapılır. bu biraz sarkık büyük göğüsler olacak bir kalıpmış:)) pensi biraz uzatıp dernleştirebilirsiniz gibi.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. O kadar emek boşa gitmesin,çözersiniz umarım bir müdehale ile,yardımcı fikirler gelir heralde.çok güzel bir elbiseymiş aslında,klasik,renk de çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. bu kadar emek boşa gitmemeli,penslride derinleştire bilirsin ama eğer penslere dokunmak istemezsen omuzdan yukarı kalırtıp yakayı derinleştire bilirsin,tabi sen nasıl düzelteceğini bilirsin ama bizimki acizane bi öneri

    YanıtlaSil
  4. modavesaire, haklısınız, benim acilen kalıp hazırlamayı öğrenmem gerekiyor. bana da kızıma da olmuyor bu kalıplar aynen uygulayınca.
    özgünün annesi, değişiklik yapmak mümkün elbette, o enerjiyi bulursam. çok da heveslenmiştim aslında. J. Onasis tarzı elbiseleri hep beğenmişimdir.
    hafsamm, evet aslında iki türlü de değiştirilebilir sanırım. Hem de estağfurullah, tabii ki fikirlere açık olmalı insan. Dikiş konusunda iddialı değilim ki zaten. Öğrenme aşamasındayım ama kendi kendine öğrenmek biraz zorluyor. İyi ki internet diye bir müessese var:)
    Sevgiler ve teşekkürler herkese..


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ah siz ne diyorsunuz bu problemleri ben çok zaman yaşıyorum sürekli prova yapmaktan bıkmış durumdaydım artık ben de kendi beden kalıbımdan model uyguluyorum zira burdanın kalıpları feccccii

    YanıtlaSil
  6. Merhaba üzüldüm o kadar emek,canim türkiyenin bedeniyle almanyanin bedeni tutmuyor ,Burda modelide almanyaya ait 1 beden oynuyor,almanyadan 46 aliyorum izine gelince 48. Fark oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Oooo, isminiz çok uzun, yazmasam olur mu?:) İnşallah ben de öğreneceğim kalıp çıkarmayı. Anladığım kadarıyla benim manken de standartlara uymuyor. Burda dergisinde ön bel uzunluğu 36 beden için 44 cm yazıyor, oysa mankenimin 40 cm bile değil. Penslerin düşük olması çok normal. Bundan sonra üst bedeni de kısaltarak dikmem gerekecek.

    Seher, evet sanırım fiziksel ölçüler birbirini tutmadığından bedenler farklı. Bizde ortalama boy 1.65 bile değilken Almanlarda bu boy kısa sayılıyor. Boy uzadıkça da ölçü değişiyor tabii.

    YanıtlaSil
  8. emeğiniz boşa gitmesin bende nacizane bir fikir vereyim:
    bana gönderin belki bana olur :)) renk ve model itibariyle bayıldımm umarım rötuşlarınızla istediğiniz sonucu alırsınız...

    YanıtlaSil
  9. X madame, neden olmasın? Boyunuz 1.68 civarı ve 36 beden giyiyorsanız, size uyma ihtimali var. Tadilat yapmak çok zor, çünkü astarlı bir elbise. Bu durumda istiyorsanız size gönderebilirim. Etek ucu yapılmadı. Adres bilgierinizi maille gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederimmm çok naziksiniz latife yapmıştım... zaten artık 36 beden de değilim malesef :))

    YanıtlaSil
  11. X madame, tüh.. nasıl sevinmiştim oysa, düzeltmekten kurtulurum diye... Keşke 36 bedende kalsaydınız. Biraz rejim mejim falan...

    YanıtlaSil
  12. Banada oluyor bu artık zamanla öğreneceğim diyorum. :)

    YanıtlaSil
  13. nasıl öğrenebileceğimizi de birisi belirtse ne güzel olurdu, değil mi? Tabii kursa gitmeden... Bugün Zafer Çarşısı'ndaki kitapçıların altını üstüne getirdim, bir tane modelistlik ya da kalıp çıkarma ile ilgili kitap bulamadım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. merhaba :)üst beden bollugunu ve bel bollugunu 7 cm olan kalıp size denk gelecektir ,malesef ne aldıgımız giysiler neden burda kalıpları tam beden ölçülerine göre verilemiyor ,açıklamalarınızdan anladıgım kadarıyla kısa beden kalıbına denk geliyorsunuz

    eger gögüsleriniz düşük ise

    http://www.dikisdersi.com/2010/09/gogus-dusuklugu-olcusunu-ayarlamak.html

    buradan

    http://www.dikisdersi.com/2010/11/dikis-kalplarnda-beden-uzatma.html
    bedenin uzun halini göstermişim ben kısa hailini gösterdigimiz sanıyordum .yada kayboldular .

    şimdi burda kalıplarında bel çizgisi çok kısa da olsa mevcut .

    bel çizgilerini iki taraftan birleitirip düz bir çizgi çiziyoruz ve o çizginin üzerine bel kısmında paralel 2 cm lik bir çizgi daha çizip iki çizgiyi birbirine denk gelecek biçimde katlıyoruz .ve yan çizgileri kaynaştırıyoruz .

    mankene aldanıp alınıyor fakat o prova mankeni degil malesef :(o vitrin mankeni gibi bişi..kalıpları bel kısmından küçültmeyi gösterebilirim vaktim olursa isterseniz şayet .keşke bir mail atsaydınız .

    ben bu elbiseyi yıllardır severim ve bir türlü dikmeye fırsatım olmadı .birde üzerine giyilen beyaz ceket yada mantoyu ,sahibesi güzel günlerde giysin...

    YanıtlaSil
  15. Dikiş dersi, çok teşekkürler. Kızım için dikmiştim bu elbiseyi. Zaten Burda'dan ve kitaplardan öğrendiğim kadarıyla bir şey dikiyotum. Üst giyim konusunda iyice acemiyim. Nerdeyse hiç yetişkin elbisesi dikmemiştim. Bedeni ayarlamak beni hep korkutur.Kalıp çıkarmayı bir öğrensem, ancak o zaman ayarlayabilirim hazır kalıbı.

    Bu arada piyasada bulamadım, internette iki tane ayrı modelistlik kitabı gördüm. Ne dersiniz? Onlardan kalıp çıkarmayı öğrenebilir miyim? Ayrıca kızım da ben de 155 cm boyundayız.Omuz ile bel arasındaki mesafe de haliyle Burda'nın kalıplarına göre kısa oluyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. belde ki farkı en fazla 3 cm ye kadar yapabilirsiniz birde kol bitiminden çizip aynı işlemi yaparsanız gögüs düşüklügünüde yarlayabilirsiniz diye düşünüyorum ,kol evleride muhtemeln büyük oluyordur ,bu bilgilerin bir kitapta gösterildigini düşünmüyorum ,modelistlik kitaplarda standart bedene göre düzenleniyor , ismek modelistlik kitabını online olarak indirebileceginiz adresi vermiştim bayagı bir zaman oldu ...
    kitaplar arası pek bir fark yok ...
    aldıgınız kitaplarda yokmu merak ediyorum acıkcası kitaplarınızın içerigini ,hani ucundan yayınlasanızda bende görsem dedigim olmuyor degil hani :)

    YanıtlaSil
  17. Dikiş dersi, mailinize yazdım bugün. Kitaplarda var evet, aklıma gelmemişti düzeltmek. Yalnız bu kadar yardımseverlik, resmen paraladınız kendinizi canıım.. İnsan hasta olur vallahi. Yapmayın, lazımsınız bize. Suçluluk duydum birden. Hem nerde yarışma dikişi, başlamışsınızdır inşallah!...

    YanıtlaSil
  18. Burda'nın üst kısımlara denk gelen kalıpları gerçekten çok enteresan bana da bol geliyor, kendi üzerimde sayısız kere giyip çıkartıp artık bazen yılıyorum. Evde prova mankeni de yok, hoş olsa da her insanın vücut yapısından dolayı prova şart oluyor.. Elinize sağlık gerçi uzun zaman olmuş, rengini çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gooogoook, isminizin anlamını merak ettim şimdi. Ben de sizi izliyorum aslında. Vücut ölçüleriniz Türk tipi prova mankenlerine uygunsa aslında alabilirsiniz. Bendeki manken, şansımdan tam kızımın ölçülerinde. Burdanın o elbisesini gördünüz nasıl duruyor. Elbise hala düzeltilecek duruyor. Yaza kalır artık.

      Sil
  19. merhaba blogunuzu yenı kesfetdım ve ınanın kı hayran kaldım kesınlıkle kucuk bı butıkde bunları yararlandırmanız gerekdgını dusunuyorum ben gıyım tasarım ögrencısıyım kalıpları hazır alıyosunuz sanırım ve kalıpda cıddı sıkıntı var ama elbısenın modelı ve dıkıslerı muthıs olmus ilk sene kalıp uzerıne okuyodum sımdı ise dıkıme geçdım kalıp cıkartmak cok sıkıcı ve yorucu dıkıs dıkmek gıbı degıl cıdden blogunuz o kadar guzel ılham kaynagı oldu kı sakın bırakmayın dikişi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogun yok galiba diğer yorumların için de çok teşekkürler. Dikiş benim için bir hobby ama üretmek güzel bir şey, keyif alıyorsa insan. Eğitiminde ve tüm hayatında başarı ve mutluluklar dilerim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...