14 Eylül 2014 Pazar

kitap kılıfı


Günlerdir kitap kılıfları ile uğraşıyorum. Dikmek değil düşüncesi ile... Nasıl yaparsam kullanışlı olur, kolay çıkarılır,  kitabı korur, okurken rahatsız etmez v.s. Çok önceleri genişliği ayarlanabilen bir kılıf dikmiştim defterim için, pek de kullanışlı bulmamıştım.


Ayraç olarak en ince kurdelelerden kullanmak gerektiği sonucuna vardım. Ben kimisinde kadife kurdele kullandım, kitabı kalınlaştırıyor.


Dolgu malzemesi olarak önce tela, sonra ince keçeyi denedim. Keçe daha iyi oldu gibi... Hem tela ütüleyip hem de keçe kullanılabilir. Elyafı ise hiç denemedim.  


Etsyden aldığım kumaşlardan  bunlar, tamamını kitap kabı yapımına vakfetmiş bulunuyorum. Bu keten kumaşlar güzel yurdumda da üretilir amma velâkin güzel kumaş tasarımları yapacak kimse yok herhalde. 


Bir deneme daha yapıp düğme ve lastik yerine çanta kapatmak için kullanılan küçük kapak gibi bir şey ve taşıma sapları da yapacağım, 


Önceki yazımda fotoğraflarını çekemeden kızımın götürdüğü çantalar da aşağıda kızım çekmiş fotoğrafları. 



14 yorum:

  1. çantalardaki o metal aparatlar elle mi takılıyor bir aleti mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neva nur, zımbaları kastettin sanırım. Zımba ve çıt çıt basmaya yarayan bir alet var. 50 TL civarında basit bir alet. Bir de zımbadan önce delik açmaya yarayan bir alet var. Tchibodan almıştım. Hala var. Hatta zımba da basıyor ama makine daha iyi. (Delik Açma ve Zımba Pensesi) 26,95 TL
      makinenin fotosu şurda var.
      http://yaseminindiktikleri.blogspot.com.tr/2012/11/iki-siyah-tasarim.html

      Sil
  2. Çok uğraş gerektiriyor sanırım.Ama çokta güzel olmuşlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevgiyle yaplan uğraş yormuyor pek...

      Sil
  3. Defter kiliflari o kadar guzel ki yapasim geldi. Ama nerde bende o azim. Ayrica kumaslarin da cok guzeller

    YanıtlaSil
  4. HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL OLMUŞ KİTAP KILIFLARINA BAYILDIM BENDE DENİCEM İNŞALLAH OTOBÜSTEKİ İNSANLARI MERAKTAN KURTARMIŞ OLURUM KİTABIN İÇİNE DÜŞMEKTEN :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben aslında pek kullanışlı bulmuyorum bu kılıfları ama dediğiniz gibi otobüste veya dışarda çok rahat oluyor. Şık da duruyor.

      Sil
  5. Kılıflar gerçekten çok güzel olmuş,elinize sağlık.Ben ne ipad kılıfı dikmek istiyorum ama nasıl yapıcağıma henüz karar veremedim.Kumaşlar konusunda size katıyorum.Yurt dışındaki kumaşlar yerli kumaşlarımız kadar kaliteli olmasa da o kadar güzel desenleri var ki.Bir de kombinli üretiyorlar.Bizde bunu yapmak çok zor olmasa gerek ama neden yapmadıklarını anlayamıyorum..Bir de ithal kumaşlar çok pahalı...

    YanıtlaSil
  6. Evet gerçekten çok pahalı ithal kumaşlar. Yerlilerde ise desen yok. Neyse zamanla gelişir herhalde. Teşekkürler güzl yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  7. Kullandiginiz kumasin turu nedir

    YanıtlaSil
  8. çok güzel çalışmalar. el emeği göz nuru.
    rengarenk ve desenli kitap kılıfları yapmışlar Kapax adıyla satıyorlar http://www.kitapkilifi.com/

    YanıtlaSil
  9. telanın çeşidini öğrenebilir miyim ? kağıt tela mı kullandınız

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar ayrıntılı bir anlatıminiz var mı ya da ölçüler vs

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...