3 Ağustos 2014 Pazar

dar etek


Son zamanlarda tekstilciler bizi yeni yeni kumaş çeşitleri ile tanıştırdılar, sağolsunlar. Bu eteğin kumaşı da değişik bir şey. Pamuk likra karışımı ama likrası az. Pantolon için üretilmiş gibi. Ben kızçe için dar mini (sayılır) bir etek diktim. Merak edenler için, Bursa Kumaş (İzmir Caddesindeki, Kocabeyoğlu'nun üst katı) Pazarından aldım. 7,5 TL


Kesimi ve dikişinde zorlanmasam da ütüsü epey zor. Ütü istemeyen kumaşlar olur ya, bu kumaş ütüyü bildiğin reddediyor. Tamam ütülemeyeyim de dikiş paylarını açmak lazım. Kullanımı kolay olacak gibi, hele de pantolon dikenler yıka-giy şeklinde kullanabıilirler.


Yerli kumaş üreticileri de coştular bu ara. Her yerde cıvıl cıvıl poplinler görüyorum. Nevresimlikler de öyle.



Patchwork çalışanlar için de büyük kolaylık bunlar. Aynı kumaşta aynı renklerde dört desen var.


Yazının sonunda konu ile alakasız fotoğraf yayınlama geleneğimize devam ediyoruz. Site bahçesindeki kameriyede komşularla yenen sahur yemeğinin fotoğrafını paylaşmamda, ''kameriye''ye ısrarla "kamelya" demeyi sürdürenlerin diline acı biber sürme isteğimin etkisi de gözardı edilmemeli. 


Güzel bir haftaya başlamak dileği ile...

15 yorum:

  1. etek çok kullanışlı olacaktır eminim :) hele o cici kumaşlara bayıldım bi ara izmir caddesinin altını üstüne getirmem lazım :)

    YanıtlaSil
  2. yaaaaa bu kumaşlardan istiyoruuummmm :) şımarık çocuklar gibi atıcam şimdi kendimi yerlere, çok güzeller

    YanıtlaSil
  3. Etek ne cici durmuş. Bayıldım. Diğerleride tabi. Desenleri al beni diyor. Eteğin kalıbı burdadan mı? Öyleyse hangisi. Bu ara bu tarz etek dikiyorum. Bunuda dikerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya eteği beğendim ya yanıt verin mi diye bakıyordum ama bu kızımıza özelmiş. Ama çok güzel olmuş.

      Sil
    2. İşyerinde blogumu açmak adetim değil ama bu seferlik olsun. Yoksa eve bıraksam hiç bir zaman yanıt yazamam. Benim kıza özel değil etek canım. Burdanın herhangi bir etek kalıbı olur sanırım ben bu eteğin kalıbını bi özel sayıdan çıkarmıştım.

      Sil
  4. ETEK ÇOK ŞİRİN .BAŞARILI BİR İŞ OLMUŞ.TELAFFUZ YANLIŞLARI BENİ DE ÜZER...OYSA BİRAZ ÖZEN ZENGİNLEŞTİRİR BİZİ..SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sanki telaffuzdan ziyade bilmeme gibi geliyor bana. Okuyarak değil duyarak öğrenince insan böyle yanlış sözcük kullanabiliyor.

      Sil
  5. Başta eteğinki olmak üzere bütün kumaşlara bayıldığımı söylemeliyim. Etek de çok güzel olmuş tabi, o ayrı :)

    Türk dili konusundaki hassasiyetini alkışlıyorum bu arada. Her ne kadar çaktırmasam da ben de biraz hassasım bu konuda :))

    Kameriye=Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak
    Kamelya= Çaygillerden, büyük, beyaz, pembe veya kırmızı renkte çiçekler açan, dayanıklı yapraklı bir bitki, Japon gülü, Çin gülü
    (bkz. tdk)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dil konusunda çok dertliyim. Konuşma dili ayrı, yazı dili ayrı dertlendiriyor. Ne yapmalı bilmiyorum. Blogunda hassasiyetin belirgin. Bazı blogları okuyamıyorum bile bu yüzden.

      Sil
  6. Ay ne güzel kumaşlar! Etek de harika olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. etek kumaşlar sahur sofrası harika..takipteyim bana da bekelrim
    http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...