14 Haziran 2014 Cumartesi

işte geldim, burdayım


'Hay Allah! Dört aydır yazmamış mıyım ben buraya? Hiç farketmedim.' gibi bir pişkinlikle, hiç ara vermemiş gibi yazmak garip olacak. Aylardır hiç canım istemedi, hatta o çok sevdiğim blogları bile gezemedim bu sürede. Yazmamanın bahanesi çok, aslında tek nedeni, isteksizlik. Ülkede ve dünyada yaşananlar, son aylarda başımıza gelen felaketler bir yana, devam eden günlük hayatımızda peş  peşe yaşanan değişikliklerin sürüklediği karamsarlık çukurundan yavaş yavaş çıkmayı başardım sanıyorum. 


Baharın ilk çiçekleri ve ardından  erguvan zamanı bir İstanbul'a taşınma yaşadık.


Sonra ofis taşınması, girilemeyen üniversite sınavı, seçimler, peş peşe yaşanan su baskınları, Soma felaketi, televizyon izlerken kendimi örgüye vurduğum günler.


Kızçenin ördüğü bebek hırkalarından artan yünlerle ördüğüm bebek battaniyesi. Çabucak bitmeyen işleri yapmak zor geliyor artık, bu yüzden örgü de benim sadece televizyon karşısında yaptığım aktivitelerden. Koltuğun yanında iplerim ve örgülerim duruyor ve ne zaman televizyon karşısına geçersem, keyfim hangisini isterse o örgüye devam ediyorum. 


Bebek hırkası demişken, bir tanesi bu mesela...


Bir de bu arada söylemeyim, 6 yıldır oturduğum evimde, hiç bir zaman çiçek açmayan tüm menekşeler, yılbaşı çiçeği ve orkideler de çiçek verdi, nedenini bilmiyorum.


Nedensiz coşan bu çiçekler, hala çiçekli durumdalar. Siz bunlara bakarken, ben yeni dikilmiş bebek elbiselerini yayına hazırlayayım. 









3 yorum:

  1. ne iyi ettiniz hoşgeldiniz :) blog açmadan önce size bir e posta göndermiş dikiş makineleri hakkında bilgi istemiştim sonra bir blogum oldu.. uzunca zaman yazmadınız yayını görünce mutlu oldum dönmenize :)
    battaniyeyide çok beğendiğimi belirtmeliyim .. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin dyelim o zaman. Çok güzel olmuş battaniye. İyi sabırla örmüşşünüz. Son zamanlarda menekşeler ürekli gözüme takılıyor. Yakın zamanda benim de olacak insallah. Ne kadar da güzel açmış. çok hoş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...