30 Ekim 2014 Perşembe

dergiler


Dikiş odasını ve dergileri düzenlerken. evde oraya buraya, dekorasyon dergilerinin arasına dağılmış dergilerin arasında Burda Dikiş Okulu dergisinin 2. sayısı elime geçti, almış ve unutmuşum. Günlerdir gözüm kitapçıların raflarında onu arıyordu oysa, neredeyse derginin merkezinden isteyecektim. Hemen kütüphaneye yerleştirdim. Toplamda üç tane oldu.


Eski dergileri elden geçirirken 1970 li yıllara ait dergileri bir kutuya yerleştirip kaldırdım. 1990 lı yıllar ve 2000 li yılların başlarında çıkan Burda dergileri ise dolu dolu imiş onu fark ettim. Gözüme çarpan ilk çocuk elbisesini dikmek üzere, dergiyi bir kenara ayırdım. 


Ve deneme-yanılma yöntemi ile diktiğim bluzum. Modada genel eğilimin penssiz kalıpsz düz ve bol kesimlere yöneldiği bu günlerde bu avantajı kullanmak lazm.


Yine pazen (flannel) kumaştan çift katlı bebek battaniyesi de bu hafta diktiklerimden. Piyasaya son yıllarda renk katan bir firmanın ürettiği çift en pazenler eskilerden çok daha güzel. Renk-desen yine sınırlı da çeşitlenecektir umarım.


Kumaş yığınlarını düzeltmeye çalışmaktansa kumaşların her birini bir ürüne çevirmeye yetecek zamanım ve enerjim olsaydı daha iyi olurdu. Görüntü yanıltmasın, Geniş ve derin bir gardrobun sadece iki rafında olanlar ve raf önden arkaya iki sıra halinde dizili. 5 raf da aynı durumda ve pek çok kumaş da dolabın diğer bölümlerinde.


Yalnızca 1980 ve 1990 lara ait dergiler:


Esen kalın...

4 yorum:

  1. :)) sanırım hepimizde var bu. Hastalık gibi ne kumaş almayı ne dergi almayı bırakamıyorum. Iki oda evimizin 1,5 odası benim kumaşlarda ve dergilerle dolu. Olsun ben de eşime diyorum ki içkim yok, sigaram yok benim de kumaşlarım var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün bu kumaşların altında kalmazsak iyi, abartıyor muyuz ne? Neyse ki mutluluk veriyor.

      Sil
  2. kumaş ve dergiler ...aynı sorun bendede var.kumaş almayı biraz durdurabiliyorum ama dergi her ay alıyorum bir dolap sadece dergi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadı satarız yavaş yavaş. Kıyabilirsek....

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...