14 Haziran 2014 Cumartesi

bir minik elbise ve tabure yenileme


Önceki postumda yayınlayacağımı söylediğim elbiselerden ilki, aslında son diktiğim elbise, diğerlerinin ilikleri açıldı, düğmelerini dikeyim diye bekletiyorum.

 

Bu elbisenin ilikleri açılmadı, çünkü makinemin ilik ayarı bozuk. Ankara'da Özdemir Makina'ya götürüp tamir ettirdiğim ilik ayarı hala götürdüğüm gibi, tamir edildi diye vermişlerdi. Ben mi yanlış yapıyorum acaba diyorum. Sık aralarla denedim olmuyor. Siz siz olun, tamirde iken makinenizi tamirden denemeden almayın. Artık ilikleri dışarıda açtırıyorum. Bu da zaman alıyor tabii. 



Bu elbisenin öyküsü, etek kenarlarına diktiğim çiçekli bant ile başladı. Şık Düğme'de her zamanki gibi, her şeye göz atarken, bir bayanın kırmızı kumaş üzerinde nasıl duruyor diye sorması ile kadıncağızın pahalı bulup da yarım metre aldığı bandın kalanını kaptım. Ne yazık ki sadece bu kadar kalmıştı. Bir daha da gelmedi. Bantla beraber kırmızı pamuklu kumaş arayıp da bulamayınca, bulduğum bu kumaşla yetinmek zorunda kaldım.

 

Kumaş biraz (bayağı) sentetik katkılı ki ütüyü bastırınca yapışıp kalıyor. Elbisenin roba kısmına ütüyü bastırınca olduğu gibi.... İkinci kez de roba dikince, elbisenin öyküsü uzadı. 

Diğer elbiseleri bir sonraki yazıma bırakıyorum. Sırada yüzlerini değiştirdiğim tabureler var çünkü. Zaten yüzleri iyice eskimiş olan taburelerim geçen hafta boya-badana işlerinde yoğun kullanılmaktan atılacak hale gelince, bir de kumaş kaplayıp kullanabilirim diye düşündüm. Bu tabureler mutfakta acil durumlarda çok işe yarıyor.


Bu eski hali, deri benzeri malzeme ile kaplı. Minder kısmının vidalarını çıkarıp, zımba tellerini söktüm. İyice temizledikten sonra önce beyaz bir kumaş ile sonra da elimde kalan küçük duck kumaş parçası ile kapladım. Tabi bu işi yaparken zımbalama aletini kullandım.


Daha sonra alt yüzeyi kapatmak için kenarlarına overlok çektiğim düz renk kumaşı tekrar mindere zımbaladım.


Bu işi iki tabure için yaptım. Fena olmadı sanki...


Niye farklı olduğunu soranlara, elimde bunlar vardı uygun olabilecek.


Bundan sonraki yazım üç minik elbise.

8 yorum:

  1. Elbise zaten çok güzel, ama tabureye diyecek bişey bulamıyorum harika olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Selam! Sizi mimledim cevaplarsanız sevinirim.Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  3. Elbiseye de, taburelere de bayıldım. Çok çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ikisi de çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. __ooo__(◔‿◔)__ooo__

    Zen byML...

    YanıtlaSil
  6. ÇOK ŞİRİN OLMUŞ, ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. Hem elbise hem tabureler çok güzel olmuşlar. Kumaşlar birbirine uyumlu daha ne olsun. Tebrik ederim çok orjinal olmuşlar :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...