15 Aralık 2013 Pazar

kapitonelesek de mi saklasak

 

Bu aralar yorganlamaya sardım fena halde, hiç tavsiye etmem. Yepyeni kumaşları kes, doğra, sonra da onları birleştirmek için uğraş. Yetmedi, bir de elyaf, astar derken hepsini kapitone yapmaya çabala. Hiç akıl kârı değilmiş gibi gözüküyor. Oysa bir bulaşınca insan, durmak zor. Strese iyi geliyor ve dünyada bunu keşfeden ne kadar çok bay ve bayan bulunduğunu, quilt, quilting, patchwork gibi sözcüklerle  internette arama yaptığınızda anlıyorsunuz. 


İlk denemeler böyle. Şimdi de nevresimlik kumaşlardan kalan parçalarla bir şeyler yapmak istiyorum. Artan parçaların izin verdiği ölçüde 12x12 ve 15x15 kareler ve 9 cm eninde şeritler kesiyorum. Ne kadar çok çeşit olursa o kadar iyi.


Bu arada yerli kumaş piyasasında bir kıpırdanma var, siz de farkettiniz mi? Yorganlama yaptığım  kumaşın tamamı, bende olanlar sanmıştım. Oysa Başçılar Tekstil bir çok çeşidini getirmiş bile. Hepsi aynı tarz ama bu bence iyi gelişme. Henüz Amy Butler, Robert Kaufman, Michael Miller gibi tasarımcılarımız yok ama olsun. Talep arttıkça yerli tasarım ve tasarımcılar çoğaldıkça biz onları geçeriz bile. 


Tabii bu söylediklerim, %100 pamuklu, genelde hobi amaçlı kullanılan kumaşlar için. Yoksa tektil firmaları için kumaş fabrikaları binbir çeşit kumaş üretiyor. Kumaş pazarları ne satıyor sanıyorsunuz, bu firmaların artıklarını...


Kapitoneden önce, astarı yere bantlama fikrini bulduğum bloga minnet duydum. Yoksa ben yemek masasının üzerinde çekiştirir dururdum.


Yere serip düzeltmek ve çengelli iğne tutturmak daha kolay tabii ki... Keyifli günler herkese....

7 yorum:

  1. Harika olmuş ellerinize sağlık. Bunu birgün ben de denemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Gene pırıl pırıl bir iş çıkartmışsınız, elinize sağlık. Bende şimdilik uzaktan bakıyorum ama her an ufakta olsa bulaşabilirim :) Ve umarım desende bizde onlara yetişiriz, ki önceden öyleydi.

    YanıtlaSil
  3. ne tatlı olur onunla bir köşeye kıvrılmak :)) yumuş yumuştur emınım .. sağlıcakla

    YanıtlaSil
  4. Benim de elimde yorganlama yaptığım bir tane var. Bitmek üzere. .. Dediğin gibi ben de deli işi diyorum. Ama bir o kadar da güzel. Ellerine sağlık Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. Full Atolye, teşekkür ederim. Dene de gör derim...
    Gülay Hn, Ne güzel bir yorum öyle, teşekkürler. Yakınlaşın bence, kumaşlar çoğalıyor.
    adsız, evet güzel olur, siz de esen kalın.
    Hobby Dünyası, haklısın delilik biraz. Güzel oluyor ama.

    YanıtlaSil
  6. selam,
    Yaptığınız tüm elişlerini fırsat buldukça izliyorum. özellikle çocuk giysisi çok diktiğim hala da hevesimi yitirmediğim için en çok da onları izliyorum. Ben artık elişi (kolay ve çabuk bitenler, örgü vb. hariç) yapmayanlardanım
    Yorganlama hiç yapmadım. içine koyduğunuz kumaş gibi metreyle satılan elyaflardan mı?
    Evet deli işi, bazılarına göre ama sanatçılar deli olmasalar bu kadar güzellik üremezdi.
    Ellerinize sağlık.
    e.t.

    YanıtlaSil
  7. Her zamanki gibi özenli ve emek yoğun bir iş olmuş! Elinize sağlık. Ayrıca Başçılar Tekstil sitesini yazınızdan öğrendim ve çok sevindim. Ben kumaşçı.com'dan almak zorunda kalıyordum İstanbul dışında yaşadığım için. Duck kumaşlar kumaşçı.com'da daha pahalı, çiçekli kumaş çeşidi ise Başçılar Tekstil'e göre daha az. Harika bir keşif oldu benim için. Kolay gelsin! Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...