14 Eylül 2013 Cumartesi

gizli fermuar


Son günlerde etek dikişine fena sardım ya fermuar dikişinde de zorlanmıyorum artık. Önceleri bir fermuar dikerken 3-5 kez ara verir, bir fermuarı neredeyse bir saatte ancak dikerdim. dikisdersi Çiğdem'in fermuar ve etek pervazı dikişleri için ayrıntılı anlatımları çok işime yaradı. Bakmamış olan varsa, kalem eteklerin revaçta olduğu bu günlerde doğru adres. Ütü önerisini bir kez denedim, ütüyü fazla bastırmış ve fermuarın formunu bozmuştum. Tabii dikiş makinesinin çift yönlü gizli fermuar ayağı veya doğrudan fermuarın üzerinden diken ayağı olmalı. Dikiş makinesinin iğne konumunun değiştirilebilir olması ise avantaj. 


Fermuarın her iki yanını, fermuar ayağının iki ayrı konumu ile dikiyorum. Sağ ve sol. Fermuarla birleştirilen etek parçaları, fermuar dikişinden sonra, aşağıdaki gibi üstüste getirilip, fermuar dikişinin bittiği yerden etek ucuna kadar dikiliyor. Ben burda da fermuar ayağını kullanıyorum.


Burda dergisinin içinde bazen resimli anlatımlar oluyor ama ne zaman gerekli olacağını bilmediğim için unutuyorum. Dolayıısyla o anda bulamadığımdan işime yaramıyor. Bir boş zamanda bunları listelemeli. Modellerdeki anlatımlarda ise zorlandığım oluyor.


Yukarıdaki anlatıma göre diktiğimizde, düz duran eteğe astarı ters olarak geçirip (yüzü yüzünde) astar fermuarın yanında 0,5 cm içeriden katlanıyor:


Arkasından, fermuarlı parça astarın üzerine aşağıdaki gibi katlanıyor,


ve eteğin bel dikişi yapılıyor. (pervaz kullanılmadığı için iyi olmuyor bence) Bu etekte Burda'nın anlatımını uygulasam da, en doğrusu bence yukarıda verdiğim linkler.


Sonuç aşağıdaki gibi oluyor.


En son sonuç ise dikildiği günün ertesi günü işe gidilirken giyilip, kırışan eteğin fotoğraflanması.


Niye bu kadar yazlık ve aynı model diktiğimi merak ederseniz, ben de bilmiyorum. İçimden öyle geldi. (Ya da kolayıma geldi) Aşağıda bir tane daha var aynı kalıpla ama cepsiz ve plilerini farklı uyguladım.


Hatta abartıp bir tane de kendime düz beyaz etek diktim, kızıma diktiğimin aynısı (cepsiz ve düz olanı) olduğu için fotoğraf yayınlamıyorum.

2 yorum:

  1. ne iyi olmus bu post, ben de fermuar dikerken delirenlerdenim:)) gizli fermuari insan gibi gizlemeyi henuz basaramadim, lafi gecen linklere hemen simdi bakmaya gidiyorum. cok sahane seyler olmus yine burda:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. CANM BU FERMUAR AYAĞINI BEN TAM TERSİ ŞEKİLDE TAKIYORUM. RAKAM ARKAYA GELİYOO:)) HANGİMİZİNKİ DOĞRU TAKIŞ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...