7 Eylül 2013 Cumartesi

beyaz etek


Burda Temmuz 2011, 111 numaralı etek. Modeli buradan görebilirsiniz. Gencin gardrobunda beyaz etek bulunmadığını fark edince dikmek de farz oldu. Kumaşına bayıldım, modelin kumaşta duruşuna bayıldım. Ancak kumaşın kabarcıklı, kaba dokusunun ve (kalıbını bir beden büyük olmasının) giyecek olan genci azıcık toparlak göstermesi tehlikesine karşı, hızımı alamayıp bir etek daha diktim. Giyince de gayet iyi durdu gerçi.


İlk diktiğim eteğin karmaşık görünmesine aldırmayın, son derece basit bir dikişi var. Ancak derginin açıklamalarında eksiklik olduğu söylenebilir. Dikmeyi düşünenler için, dergide cebin dikimini başka bir modelin açıklamasından bakıyorsunuz.


Öncelikle, cep torbasının doğru biçilmesi ve ana kalıba uyumu çok önemli, çünkü bedenin bir bölümünü cepler oluşturuyor. Cep torbası kalıplarından küçük (yarım) olanı ön bedenin cep ağzına yüzü yüz gelecek şekilde yerleştirip, cep ağzını dikiyoruz


Dikiş aşamasında çektiğim tüm fotoğraflar bunlar, anlaşılır olduğunu umuyorum.



Her iki cep torbasının tek katını görüldüğü gibi ön bedenin cep ağzına diktikten sonra, yüzünü çeviriyoruz. Ütü ya da spor üst dikiş yapılabiliyor bu tür ceplere ancak bu modelde sadece ütü yapılıyor. 


Cebi çevirirken dikiş payını kesmek ya da çıt makası ile küçük kesikler atmak işi kolaylaştırır ve düzgün görünüm sağlar.


Fotoğraflamadığımı şimdi farkettim. Cep torbasının ana bölümü yani görünen kısmını bu parçaya birleştirmek için ise, ilk dikilen parçayı hiç ön eteğe dikilmemiş gibi düşünüp cep torbalarını yüzü yüzünde duracak şekilde, bel köşesinden başlayıp yan köşeye kadar dikip iki cep torbasını birleştiriyoruz (J harfi gibi). Dergide 11 numaralı resimde gösterilmiş. Eteğin bel kısmına gelecek olan kısmı ile yan kısımları dikmeye gerek yok, nasılsa etek dikilirken onlar da dikilecek. 


Bu eteğin fermuarı yanda, dolayısıyla cep dikişleri ile birlikte fermuar dikişi zorlayabilir, fermuarı arkaya almakta fayda var. Ben zorlanmadım, kumaş kalın gibi ama yumuşacık olduğu için kolay diktim.


İLk eteğin yanlarında etek ucundaki plileri, gencin arzusuna uyarak yapmadım. Daha iyi oldu sanki.


Hafta sonunuz keyifli geçsin.

9 yorum:

  1. Hımmmm...Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Anlatımlarınız öyle güzel ki insan okurken bile dikiyormuş gibi hissediyor. Dikenin ellerine sağlık olsun, gençte mutlu günlerde giysin.

    YanıtlaSil
  3. Beyaz herzaman cok chic durur, ama ben giymeye hic cesaret edemem :)
    Cepler cok chic, acaba pantalonda da denenebilirmi? Birde iki parcayi birlestiriken unutmayip cekcesydin fotoyu super olurdu... Cokmu sey istedim ;))
    Ellerine saglik sahane olmus

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, çok güzel olmuş. :) Kumaş neopren mi?

    YanıtlaSil
  5. Eline saglık çok guzel olmus kumaş da cok tatlı. Guzel günlerde giyilsin

    YanıtlaSil
  6. çok şık, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Guzel olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Bende d,kmiştim bu modelden inanılmaz keyifle kullanmıştım. Çok beğenerek giymiştim. Bunuda çok beğendim. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bi etek olmuş. kumaş da bu modele çok yakışmış.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...