17 Mart 2013 Pazar

fırfırlı çocuk eteği ve bir bluz


Masanın üzerinde tesadüfen biraraya gelmiş iki kumaşı görünce fırfırlı bir etek dikmek geldi aklıma. Bu sitede rastladığım tarife göre diktim. Ancak dikecek olanlara not: Kesim yaparken fırfır olacak parçaların, ara birim ile aynı genişlikte olması nedeniyle fırfırlar üst üste gelmiyor. Her ikisi için de 4" verilmiş sitede. Bence ara birim için 10 cm yeterli, fırfır parçalarını 12 cm yapabilirsiniz. Ya da beden uzunluğuna göre kendiniz ayarlayabilirsiniz, önemli olan aynı boyda olmaması. 


Bir de kızımın diktiği bluz var bu haftanın ürünü olarak. Modeli benim dikmemi istediğinde bir şeye benzetemediğimden dikmemiştim. Baktı ki olmuyor, kendisi dikti. Tabii sorarak.:)


Kumaş yine İzmir Caddesindeki Sönmezer Pasajının üst katındaki Bursa Kumaş'tan.


Burda 2012/Temmiz sayısından 115 nolu model, boydan 6 cm kısalttık.


Güzel bir haftaya başlamak üzere (inşallah) keyifli tatiller.

14 yorum:

  1. hem kızınızın hemde sizin ellerinize sağlık..çok güzel olmuşlar..

    YanıtlaSil
  2. her ikisi de çok güzel olmuş. kızınız da sizin ki gibi becerikli maşallah.
    ben de kızlarıma kat kat eteği o siteden faydalanarak dikmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Çok güzel anlatmış ve etek de gerçekten güzel duruyor. Kullanışlı olduğunu da düşünüyorum. Daha görmedim yeğenimin üstünde ama...

      Sil
  3. pötikare ve puantiye birbirine çok yakışmış çok cici olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X madame evet çok yakışıyor kare ve puanlı birbirine.

      Sil
  4. maşallah, her ikinizin de ellerine sağlık.
    uzun zamandır yaptıklarınızın takipçisiyim ve inanın özellikle kız çocuklarla ilgili yaptığınız herşeyi yapmak istiyorum ama maalesef ben henüz dikiş makinasının önüne yeni oturmuş bir anneyim. yavaş yavaş tavsiyelerle yolumu bulacağıma inanıyorum.
    ben etekle ilgili olarak bir şey sormak istiyorum. benim 4.5 yaşında bir kızım var ona yapmak istiyorum bu etekten de. alttaki katı tam boy, üstüne iki kat fırfır olarak mı yaptınız? Lastiği nasıl döndünüz? bir açıklama rica edebilirmiyim lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim dünyamdan, teşekkür ediyoruz. Sitenize baktım. Bayağı da ilerlemişsiniz. Ben o eteği, linkini verdiğim siteden aynen uyguladığım için tarifi de yazmadım. Tereciye tere satmak gibi olacaktı, hem aynını yapıp hem de tarif yazmak. Yine de bu etekten bir kaç tane daha renk renk dikmek istiyorum. Üç parça 75x11 cm kumaş, üç parça da 150x11 cm kumaş kesince nasıl yapılacağı daha anlaşılıyor. Resimlerle anlatmış site sahibi. Kolaylıklar...

      Sil
    2. çok teşekkürederim açıklama için. ilnkini verdiğiniz site yi ziyaret ettim. umarım anladıklarımı uygulamayı da başarabilirim.

      Sil
    3. denedim ve başardım. çok da güzel oldu. paylaşımınız için çok teşekkürler

      Sil
    4. gördüm ve bravo diyorum. Çok güzel olmuş.

      Sil
  5. bravo valla bir anasina bak kizini al vakasi daha:)) hep derim anne becerisi bulasici:) etek de cok guzel, firfir hep aklimda, ilk firsatta deneme yapilacak.
    benim de bir sorum var: elastik kumasi esneterek mi dikiyoruz? soruyu yazinca cok sacma geldi ama ip altina toplanip duruyor cekistirmeyince..bir de cift igneli zikzak dikis mi top uclu igne mi daha iyi olur, en dandik penye elbisenin iki kenarini cekmek niyetindeyim:) sevgiler dikisin guzinablasina:))
    mork.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler mork. fırfırlı etek gerçekten güzel duruyor dikince. en kısa zamanda dikmelisin hem de bir kaç tane. Lila da sevecektir eminim. Elastik kumaşı hafif arkadan çekiyorum ben dikerken ama öyle var gücümle değil. Dikiş biraz deneme işi, eğer okuluna gitmemişsen. Normal iğne ile de dikiliyor penye, dediğim gibi tek esprisi kumaşı delmiyor olması. Yan dikişleri, yani iki ayrı kumaşı birleştirdiğin dikişi, ballpoint iğne (top uçlu: güzeel) ile dik, ben çift ile zikzak hiç denemedim, deneyeyim bari. Etek ve kol ağzı kıvırmalarını, (bastırma diyoruz biz) çift iğne ile yap. Penye tişörtlere de bir bak istersen.

      Sil
  6. çok şık olmuş,ben de hemen dikicem etekten...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...