22 Nisan 2012 Pazar

volan yapmak


Eski bir şifon kumaştan, bir çok blogda da gördüğüm bir bluzu dikiyorum. Burda dergisi Ağustos 2009 sayısı, 117 numaralı model.


150 den fazla Burda dergisine sahip olmama, bunlardan çoğunun da son yıllara ait olmasına rağmen, bloglarda görüp de ''aa, ben bu modeli neden görmemişim hemen dikeyim'' dediğim modeller, nedense hep elimde olmayan dergilerde çıkıyor. Bu kez Hatice Şahin'de gördüğüm bu modelin, bende olan dergide olduğunu görüp denemeye karar verdim.



Sıra volana geldiğinde her zaman yaptığım gibi dikiş payından katlamadan, tek kat olarak sık ayarlı zikzak dikiş yaptım. Oysa kaç kez okumuş olduğum bir teknikle yapılıyor. Teori ile pratik farkı da burada işte. 


Kumaş fazlaca var elimde ama şifon biçmek öyle zor ki, yeniden volan biçmeyip dikişli kısmı katlayıp tekrar zikzak yaptım.  Sert, sağlam bir volan oldu. 


Bu dergide zaten ilk sayfalarda anlatılmış volan yapımı ama dikiş açıklamaları bölümünde bu sayfaya gönderme yapılmadığı için dikerken bakmamıştım. Dikiş açıklamaları zaten çok yetersiz, her model için ayrıntılı açıklama yapılmıyor. Örneğin ön orta dikişli olduğu halde hiç söz edilmemiş, pervazdan önce mi, sonra mı dikilecek? Ya da ben yoruldum, göremiyorum. 

8 yorum:

  1. teknik çisimde ön ortası kesik saten :)pervasla raya alıyorsunus volanı ;)kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikiş dersi, çok teşekkür ederim bu ne hız? Hızır acil servisi gibi. Hemen bitireyim de göstereyim o zaman.

      Sil
  2. çok güzel. ben de kalıbı çıkardım dikilecekler sırasında bekliyo 1 yıldır:)) hihihihiii..
    bu yaz dikecek miyim bakalım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. modavesaire, blogunuzu izliyorum. Çok güzel dikiyorsunuz. Hiç beklemeyin bence, tam mevsimi. Sevgiler.

      Sil
  3. Çok şık olmuş ellerinize sağlık,korkuttunuz beni bende hiç şifon dikmedim ama dolabımda beni bekleyen 2 şifon kumaş var.:)) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlıhayat, teşekkürler, valla biraz da işin esprisi tırstım diyorum ama vakit olsa şifon değil ipek bile dikeceğim. Denemeden öğrenilmiyor. Benim gibi kendi kendine dikiş dikmeyi öğrenmeye çalışanlar için başka yol yok. Sevgiler

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...