23 Nisan 2012 Pazartesi

şifon bluz


Volanlı bluz bitti nihayet. Bu şifon önceki çocuk elbisesinde kullandığım şifondan çok farklıymış. Düzgün kesmek, biçmek, dikmek epey zorluyor.


İyi bir bir deneyim oldu: ''Şifondan uzak dur!'' Dolapta bekleyen şifon kumaşları uzunca bir süre görmezden gelmem lazım.


Gün ışığında çekmedim fotoğrafları ki  hatalar görünmesin:)

15 yorum:

  1. Güle güle iyi günlerde giyin cok güzel olmus ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

      Sil
  2. çpk güzel olmuş gerçekten degmiş ugraşmanıza ama nazar degmesin güle güle giyin ..hız falan degil sadece pc nin başında dikiş dikiyorum blogumun yanında güncelleyince hemen bende bakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikiş dersi, çok çok teşekkür ederim. dikiş ile ilgili bloglarda da görüyorum, hemen anında yardımcı oluyorsunuz. Bizim için çok güzel bri şey. Online dikiş dersi resmen. 7/24 :)

      Sil
  3. bluzunuzu çok beğendim ellerinize sağlık. acaba hangi dergideydi bu model ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berry, teşekkürler. Bir önceki postta yazdığım için bu postta yazmayı atlamışım. Burda dergisi Ağustos 2009, 117 numaralı model.

      Sil
  4. Çok güzel bende bundan farklı kumaştan dikmiştim. Severek giyiniyorum. Çok hoş güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suhuba, teşekkürler. Kızım da severek giyer inşallah. Kendime de farklı bir kumaşla dikeceğim. Sen de güle güle kullan. Sevgiler.

      Sil
  5. merhaba, ismim ayşegül, bloğunuzu dün ziyaret ettim özellikle kız çocuğu elbiselerine bayıldım.ellerinize sağlık. ben bursadayım ve 3 aydır dikiş dikiyorum. daha doğrusu kendi kendime dikmeyi öğrenmeye çalışıyorum. çalıştığım için çok vakit bulamıyorum.cath kidston çantanız çok şirin olmuş. ben de araştırdım kitabı almak için ama kendi sitesinde 16 dolar shipping ne kadar tutar bilemiyorum. sakıncası yoksa hangi siteden aldığınızı yada Türkiyede nereden bulacağımı ve fiyatını benimle paylaşırsanız çok sevinirim. bu arada İstanbul da Semih Yener in dikiş atölyesi var, bakırköyde, çok güzel poplin kumaşlar var ziyaret etmenizi tavsiye ederim. bursada da Savaş manifatura isimli bir dükkan var. orjinal kumaşlar yapmışlar kendi imalatları, hatta yalan dünya adlı dizideki perdelerin kumaşını onlar vermişler, aklınızda bulunsun belki yolunuz düşer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül,merhaba. Teşekkür ederim. Düün gece Cath Kidston SEW! kitabını ararken bir sürü siteye daldım, kaybolup gittim. Kitabı da bulamadım. D&R'da hem sitede hem de tüm Ankara mağazalarında vardı. İnternet sitesinde sanırım %20 indirimle 32 TL ye gelmişti. Mağazada satılanı da 40 gibi bir fiyattı. İki tane vardı birini iade ettim. Belki yeniden mağazalarına gelir.

      Kendi sitelerinde ne kadardır ben de bilmiyorum. Etsy'de ve Amazon'da satıcıya göre değiştiği için kestirmek zor. Aceleniz yoksa ve yanında başka şeyler almayacaksanız ( kargo ücretsiz olabiliyor) biraz beklemek iyi olabilir. Adresler için de teşekkürler. Savaş Manifaturayı merak ettim şimdi, keşke bir blogunuz olsa da yayınlasanız. Bizimki dikiş aşkı mı kumaş aşkı mı tam emin olamıyorum. Sevgiler.

      Sil
  6. Çok güzel bir bluz olmuş. Şifon kumaşlara bayılıyorum. 8 temmuz (kpss) sonrası için bir yığın kumaş biriktirdim, biriktirmeye devam ediyorum. Çoğu da ipek ve şifon. Bakalım nasıl altından kalkacağım.
    Bana da beklerim www.colorante-bea.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shelby, teşekkür ederim. Şifon ve ipek gerçekten harika kumaşlar ama dikişi beni zorluyor. Kolaya alıştım galiba. Hiç ipek de dikmedim. Merakla bekliyorum dikeceklerinizi. Bu arada Ayhan Kumaş'ta muhteşem ipekler var.

      Sil
    2. Ankara'yı çok iyi bilmiyorum. Ama neredeyse her cumartesi Bursa Kumaş'a gidip bir şeyler alıyorum. 1,5 veya 2,5 TL'ye çok güzel kumaşlar aldım. Ayhan Kumaş nerede? İpek fanatiğiyim de:)

      Sil
  7. Eski bir kumaşçıdır Ayhan, Ankara'nın en güzel kumaşları orada olurdu. Kimdi konfeksiyoa dönmüş ama alt katında halâ kumaşlar var. İpekler çok pahalı idi sorduğumda ama bir bakmaya değer. Ziya Gökalp Caddesi'nde. Eski Gima'dan Kolej'e yürürken 2. ya da 3. sokağın köşesinde olacak. Adresi internernette Ziya Gökalp Cd. 14/A.

    YanıtlaSil
  8. şifon dikmek çokk zor bence. ellerine sağlık, mükemmel olmuş...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...