7 Nisan 2012 Cumartesi

pembe minik elbiseler ve bir kitap


Ablamın isteği üzerine daha önce diktiğim pembe kloş elbisenin aynısından iki tane daha diktim, hediye götürülecekler. Öncekinden farkı bellerindeki şeritler. Çocuk elbiselerinde süsü sevmesem de bu kadardan bir şey olmaz. 


Yeni makinede güzel ilik açmayı becerebilirsem, elbiselerin iliklerini kendim açıp düğme dikmeyi düşünüyorum. Pembe renk, aydınlık bir renk olduğundan mıdır nedir, güneş ışığında çekilen fotoğraflarda çok açık çıkıyor ve parlıyor. Doğru fotoğraf çekmenin bir yolu vardır elbet ama ne yazık ki şu an bilmiyorum.


Bu blog, bir dikiş ve hobi blogu olduğu için okuduğum kitapların hiçbirini burada paylaşmıyorum. Ama kitapçılarda gezinirken dikiş ya da giyimle ilgili kitap bulursam da kaçırmam doğrusu. Hafta içi öğle tatilinde kitapçılarda dolaşırken şu kitaba rastladım ve aldım: 


Kadınları vücut tiplerine göre meyve isimleri ile kategorize edip, ne şekilde giyineceklerini söyleyen kitap ya da yazılar gibi değil, hangi fiziksel özellikleriniz olursa olsun, daha şık ve dengeli giyinmekle ilgili ipuçları veriyor. Tavsiye ederim. Okuduktan sonra gardrobumu esaslı bir elemeden geçirmeye karar verdim. Keyifli hafta sonu dileklerimle. 

13 yorum:

  1. Ne kadar cici olmuş bende sevmiyorum çocuk elbiselerindeki gereksiz süslemeleri çocukların bütün ışığını alıyor kanaatindeyim:)
    Ellerinize emeğinize sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar hos olmus,ellerine saglik. Eminim hediyeyi alan kiside cok mutlu olacak, kuzularada cok yakisacaktir.. ;)

    YanıtlaSil
  3. Aman allahım ne ciciler :) Çok güzellll. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Benim bile giyesim geldi, çok şirinler...

    YanıtlaSil
  5. çok çok şık olmuş ikiside ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Zeynep, teşekkürler. gerçekten de giysilerin çocukların önüne geçmesi hoş olmuyor. Şık olmaları iyi de..
    Vintage duygular, kuzular sanırım yeni. büyüyünce giyerler. Bebek elbiselerini en az bir buçuk yaş için dikiyorum ki biraz ele avuca geldiğinde giysinler. bizim minik de aslında bir yaşını yeni tamamladı ama 2 yaş için diktiklerimi giyebiliyor. Azıcık tombiş de..
    Suhuba, çok teşekkürler.
    redrumblefish, teşekkürler. Sitenizi yeni keşfettim. Daha önce nasıl farketmemişim anlamadım. İnternet koca bir derya demek ki.
    mihrimah, çok teşekkür ederim.

    Yorumları cevaplayacak kadar vakit ve enerjiyi bile bulamıyorum bazen, işten geldiğimde bu aralar. Bahar yorgunluğu ve iş yerindeki yoğunluk birleşti. Ama blogların sessiz ve sıkı takipçisiyim. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  7. Ben de kitabı çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  8. Damla'cığım aslında pek sana göre sayılmaz bu kitap. Biraz boyu uzun gösterme hileleri biraz zayıf görünme hileleri var. Senin bunlara ihtiyacın yok ki...

    YanıtlaSil
  9. elbiseler herzamanki muhteşemler...bu arada kloş etk tariinize göre kuzuma bişeyler dikmeyi başardım :D ...tarif için teşekkürler...
    bu arada zaman kazanma adına yukarıdaki kitabı hangi kitapevinde bulabileceğimi söyleyebilirmisiniz? bu aralar ofisten kaçabilmemin hiç bir yolu yok :(...teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. TheMonk, mailinize göndermiştim ama merak edenler olursa diye yazıyorum. Zafer Çarşısı'nda bir kitapçıda gördüm ve aldım. Başka kitapçılarda var mı yok mu bakmadım. Yani gördüğüm için aldım. İnternette de D&R stoklarında görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. açıkcası siz yazana kadar internette kitabı aramak niyeyse aklıma gelmemişti ama şuan kitap ve diğer kitaplarım :D kargoda...ilginize tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. bende dikise merak saldim bu aralar kizlarima elbise dikerek baslamak istiyorum fakat elbisenin arkasindaki dügmeli kismi nasil yapacagimi bilemiyorum resimli anlatimla gösterirseniz cok sevinirim...tesekkürler..

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık. süper duruyorlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...