4 Nisan 2012 Çarşamba

eski ve yeni


Dikiş makinemin her hafta, özellikle Cuma akşamı bir sorun çıkarması, hafta sonunu tamircide geçirmesi demek, bu da benim dikiş dikememem. Son olarak da dikiş ayağının takıldığı uzun parçanın kırılmasından sonra tamir ettirmiş olsam da yeni makine almak şart oldu. Evet, iyi bir makine, piyasadaki pek çok makineden daha kullanışlı ve sağlam bence ama fazlaca arıza yapıyor ve parçasının bulunmama ihtimali var. Çünkü değişik bir makine. Singer'in 1980 li yılların sonunda ürettiği ve sonra üretimine devam etmediği Cobra model bir dikiş makinesi. İğnesi kumaş yüzeyine dik olarak inmiyor ve masurası da mekik içinde sarılıyor. Altta görüldüğü gibi eğimli bir duruşu var.


Bu da yeni makinenin ve genel olarak tüm makinelerin iğnelerinin duruşu:


Ve sağlık nedeni ile kendimi kötü hissettiğim bir akşam iş çıkışı gittim aldım yeni makinemi. Hem de almaya karar verdiğim makinenin iki kat fazla fiyatı olanını. Pişman da olmadım. IDT yani üst besleme özelliği de var. Hobby 1142 alıyordum, son anda, hatta fatura bile kesilmişken Pfaff Ambition 1.0 aldım. IDT özelliği için buraya bakabilirsiniz. (yürüyen ayaklar da diyebiliyoruz.)


Uzun ömürlü ve işlevsel eşyalarda, alabileceğimin en iyisini almaya çalışıyorum. Bu yüzden de overlok makinesi ihtiyacımı ertelemek zorunda kaldım. İyi bir makine istiyorum çünkü. En azından Singer ya da Pfaff olmalı. 


Bu arada bahara pembe yakışır diyerek iki tane pembe bebek elbisesi dikiyorum ablamın isteği üzerine, hediye edecekmiş.:) Hafta sonu biter herhalde. 

15 yorum:

  1. güle güle kullan yeni makineni, çok güzelmiş, fiyatı ne kadar , bir de o özelliğin videosunu izledim ama artısı nedir paylaşır mısın, belki ilerde makinemi değiştiririm , belli olmaz:))

    YanıtlaSil
  2. modavesaire, teşekkürler. fiyatı 1500. IDT sistemi kumaşın hem alttan hem de üstten beslenmesini sağlıyor. Üstteki kumaşın beslenmediği durumlarda öne doğru kaymaya meyli vardır ya, onu önlüyor. Zorunlu olmasa da güzel bir özellik. Benim asıl hedefim quilting (yorganlama) olduğu için özellikle tercih ettim. Bir de teyel almayı sevmediğimden.:)

    YanıtlaSil
  3. güle güle kullan ben hep severim pfaff makinesini igne batışının sesi bile farklı degil mi..

    YanıtlaSil
  4. pfaff ın üstüne makine tanımam çok iyi makinedir benimki de 30 yıllık ama maşallah geçen güne kadar tık demedi yinede demedi de ayar düğmesini yerinden fırlatmışım oynarken:) ben de geçenlerde makinemi yazmıştım tabi şimdikilerin muhteşem özellikleri var alırsam yine pfaff düşünürüm..güzel günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullanın yeni makinenizi.Bebek elbise modellerini nereden buluyorsunuz acaba? Yeğenimin 1 yaşında bebeği var ve ona ben de elbise dikmek niyetindeyim.Düzgün bir kalıp bulmam gerek.Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. dikisdersi, zaten sitenizden etkilenerek pfaff a kaydım. Yoksa biz hep singer ciyiz. Ablama da anneler gününde confidence 7463 almıştık, o da çok güzel bir makine. Ben o kadar usta olmadığım ses farkını pek anlamıyorum. Hele iğne batışının sesi? Ne mümkün?

    Eylül bahcesi, ben de memnunum bakalım inşallah uzun yıllar bozulmaz.

    kahvekeyfi Ben bebek elbiselerini elimdeki burda dergileri ve etsy'den aldığım hazır kalıplarla dikiyorum. Gelecek ayın burda sında çocuk modelleri var sanki ama bazen çıkmıyor. Kalıplarımı kendim hazırlasam yayınlarım ama bunları yayınlamak etik olmaz sanırım. Burda http://vintageduygular.blogspot.com/2012/03/cocuk-elbisesi-kalb-ve-adm-adm-yapls.html kalıp var.

    YanıtlaSil
  7. Yeni makinani güle güle kullan canim, bende pfaffciyim, dikis makilanalarin mercedesi, kalitesi tartisilmaz ve uzun ömürlü. ;)

    YanıtlaSil
  8. vintage duygular çok teşekkür ederim. Evet eskisine oranla keyifli dikiş dikiliyor. Mercedes ha? İyiymiş.:)

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Damla'cığım.

    YanıtlaSil
  12. dikiş terapi, tekrardan merhaba.. kanıma girdin, eğer elimdeki dikiş makinemi satarsam ben de pfaff almayı istiyorum. benim bir sorum var. mesela bir kaşe ya da yünlü bi kumaştan manto diktik, ilik açma konusunda nasıl bu makine? ben singer makinemde( confidence) kalın kumaşta ilik açamıyorum..makine kafayı yiyo sanki,aynı yerde takılıyo kalıyoo ya da ben başaramıyorum.sini r oluyorumm.. özellikle bunu sormak istiyorum..ilik açmada nasıl? sevgiler, tekrardan güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  13. selamlar dikiş-terapi sizi yeni keşfettim sizden önemli bir ricam olucak şu sıralar makina almak arifesindeyim henüz makinam hiç olmadı fakat birisi bana eski makinasını verdi bir iki deneme yaptım evet yapabilirim ben bu işi dedim fakat bu makinada arızalı şimdi singerdede eskiyi getir yeniyi götür kampanyası varken almak istiyorum bir makina bana bu markadamı bir model önerirsiniz yoksa pfaff mı almamımı önerirsiniz lütfen cevap yazın acilen kurtlandım ;)

    YanıtlaSil
  14. yazı özelliğini kullandınız mı hiç, yazı yazsın istiyorum makine, bunda tek bir karakter var, bir üst modelinde italik yazı da varmış..ama hiç kumaşta yazılı örnek bulamadım..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...