10 Nisan 2012 Salı

eski Burda dergileri


Eski Burda dergilerine takılıyorum bu aralar ve bir kaç tane (10-15 kadar) daha edindim.1960'lar ve 1970'lerden de bir kaç dergim oldu. Bu arada artık yayınlanmayan ve bir zamanlar benim de sahip olduğum Neue Mode dergilerinden de bir iki tane aldım. 1995 yılına kadar elimde olan tüm dergileri o yıl maalesef taşınma sırasında Bursa'da bırakmıştım. Şimdi onlara tekrar sahip olabilmeyi çok isterdim.


Bir kısmını Pırprın Dükkanından, biraz gittigidiyor.com'dan bir kaç tane de sahaflardan aldım. En güzel dergiler 1960'lar bana göre.  70'ler de güzel. 80'lere bakamıyorum bile.


Nette her türlü derginin kısmen de olsa içeriğine ulaşılabiliyor. Sanırım dikisdersi.com'da  Çiğdem Hanım bir adres vermişti Rusça bir site. Bu sitede dergi içeriklerini görebiliyorsunuz. Sayfamdakiler benim dergilerim ve benim fotograflarım.





17 yorum:

  1. Ben de en eski 90 lar var, felaket... Ama sendeki sayılar harika gözüküyor, ben de almak istiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Değil mi? Gerçekten harikalar. Kanımca insan evladı zerafetin doruklarındaymış 1960'larda.

    YanıtlaSil
  3. Canım güle güle kullan çok güzeller...

    YanıtlaSil
  4. Şeker birşey soracağım dikiş kaynak kitaplarım yazındaki singerin Dikiş Rehperi bende var. Dikiş Teknikleride aynı şeylerimi anlatıyor ? Dikiş Tekniklerini almayı düşündümde. İkiside sende olduğundan yorum yapabilirsin diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  5. Suhuba teşekkür ederim. Dikiş rehberi ile dikiş teknikleri hemen hemen birbirinin aynı. Zaten her ikisi de temel teknikleri anlatıyor. Kalıp çıkarma falan yok tabii. Birinde daha çok ve büyük resim diğerinde daha küçük resim ve daha fazla anlatım var. Ben elimin altında bulunsun diye aldım ama amaç faydalanmaksa bir tanesi de yeter diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. 80'ler korkunç, 90lar da 80lerin yankısı gibi.... :/ Hayat ve giysiler 78 ve öncesinde güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
  7. Aaa, Pırpır gelmiş. Gözlerimiz yollarda kaldı, hani yeni dergiler? Bu arada seyahat yurtdışı ama neresi anlayamadım.

    YanıtlaSil
  8. Geldim ya, geldim de hiç gelmiş gibi değilim. :) Dikişsever arkadaşlarımın bloglarına bile zar zor uğrayıp yorum bırakabiliyorum. :)

    Bu haftasonu çok yollar katettim dükkan için ancak elim boş döndüm. :( Piyasa oldukça durgun. 50leri de kimse benim kadar sevmiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha, 90'ları yeni geçmişiz gibi geliyor oysa 20 yıl öncesi neredeyse vintage olmuş. 2000'ler bile tarih oldu baksana!... 90'lar anlamsız, ama en azından vücut biçimini hatta vücudun kendisini ortaya çıkaran giysiler çıkmıştı hatta 2000'leri hatırlamıyorum , yok gibi...

      Sil
  9. gitti gidiyor da yeni kitaplar var bak belki ilgini çeker 1977 ve 76 senelerine ait

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikisdersi, teşekkür aderim. Ben de gittigidiyorda 'hatırlar adlı bir dükkanda 60 lı yılların dergilerini görmüştüm. Alayım dedim sonra vazgeçtim. Belki dayanamaz alırım birkaç tane. Bu aralar hiç kimse bir şey dikmiyor, blog alemi durgun sanki...

      Sil
    2. Dükkanın adı Hatıralarla galiba, yanlış yazmışım. Aman hemen bakayım.

      Sil
    3. ve hala sepetimde 5 dergi var, alsam mı acaba? Allah Allah gece gece?!

      Sil
  10. ben dikiyorum da kendime dikmedigim için paylaşamıyorum malum yaz sezonu. bu sene belki biraz dikiş dikerim dedim dışarıya :)herkeze dikmem de pek bir seçici oluyorum nedense:)

    yoksa makinenin başında sabahlıyorum aslında ucundan paylaşabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben internetten pek anlamıyorum size nasıl ulaşabilirim burda dergileri için emineucar16@gmail.com

      Sil
    2. Kime ulaşamıyorsunuz sayın yorumcu, sanırım dikisdersine? Anlayamadım ama.

      Sil
  11. Yaa, ne güzel olur, ucundan kıyısından biraz... Blog çok mahzun kaldı. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...