22 Nisan 2015 Çarşamba

dergiler


Yeni bir dergi keşfettim. Daha doğrusu üç ayda bir çıktığı söylenen ve Simplicity kalıplarını hayata geçiren bu dergiyi fark edeli fazla zaman olmadı.


Görüldüğü gibi daha oturaklı, giyilebilir modeller ve öneriler var dergide. Tabii ki dili Türkçe değil. Ancak açıklamalar, dikiş bilen kişinin rahatlıkla anlayabileceği şekilde, çizimlerle sunuluyor. Gerçi daha hiç kullanmadım ama iyi görünüyor. Sanırım sonraki ilk dikişim bu dergiden olacak.


Not: Simplicity kalıpları çoğunlukla dikiş paylı olarak basılıyor. Bu dergideki kalıpların dikiş paylı olup olmadığını anlayamadım bir türlü. Ölçümlerim, sanki paylı gibi.

Elimdeki üç dergide modeller bunlar:


Ankara'lılar bilir, Konur Sokak ile Yüksel Caddesinin kesiştiği köşede, çoğunlukla hukuk yayını, aynı zamanda dışarıda zengin yerli-yabancı dergi reyonu bulunan Turhan Kitabevi'ni. Dergileri ordan aldım.



11 yorum:

  1. bu dergiyi netten mi aldınız?
    buralarda mevcut mu acaba,güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Dergiler Ankara Turhan Kitabevi'nden. Yazmayı unutmuşum.

    YanıtlaSil
  3. Çok hoşmuş hakikaten öğrenmiş olduk. Dikiş payı var mı merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. Sanıyorum paylı. Bir elbiseye başladım. Yayınlayacağım deneyimimi.

    YanıtlaSil
  5. aaa çok güzel ama antalyada burda dergilerinin eski sayılarına bile ulaşamıyoruz biz bunları nasıl bulalım kıskanıyorum amaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koskoca Antalya'da olmaması çok garip değil mi? Belki vardır. Zaman bulsam birkaç dergimi izleyicilerime göndermek istiyorum ama şu aralar hiç imkan yok.

      Sil
  6. Ben Istanbul kozyatagi carefour daki Remzi Kitapevinden almıştım. Kalıplar paylı ben de instangram da paylasmistim...2-2015 deki model 23 ceketi yeni diktim. Gayet başarılı ve kolay bir dikiş oldu....en kısa zaman da blog da da paylaşırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dikişi kolay ve düzgün kalıplar. Ceket de güzel olmuş ellerinize sağlık. Belki ben de dikerim.

      Sil
  7. Merhaba; Armada'da Remzi Kitabevi'ne düzenli olarak geliyor bu dergi, ben de kaçırmadan alıyorum. Ayrıca La Mia Boutique (İtalyan dikiş dergisi) ve pek çok hobi dergisi de bulabilirsiniz. Kalıplarda dikiş payları var ama yine de biraz büyük kalıplar, bir kaç tane diktiğim kalıp blogumda var bakmak isterseniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız kalıplar da epey büyük, bakıyorum blogunuza bu arada. La Mia Boutique ilk kez duyuyorum. Sevgili meliNed de fait main diye bir dergiden bahsetmiş blogunda. Bulunur mu ki Ankara'da? İkisini de alayım en kısa zamanda.

      Sil
  8. Merhaba bende bir dikis sever olarak Ankara'da oturuyorum blogunuzu severek takip ediyor um
    Su ottobre dergisinden bir türlü bulamadim siz bulabildi niz mi acaba

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...