6 Ocak 2013 Pazar

yastık zamanı


Tembellikte istikrar kazandığımın resmidir, bu kadar uzun aralarla bloga bir şey yazmak. Ürün yoksa yazı yok tabii. Dengen bozulmuşsa bir kez, taşların yerine oturmasını bekleyeceksin. Yeni yıl da yeni bir şey getirmedi zaten:) Yeni bir yıla, mevsime ya da aya fazlaca anlam yükleyenlerden değilim de insan umuda kapılmaktan geri kalamıyor, ümit güzel şey doğrusu. 


Özetle: Bu aralar halâ keyifsizim, halâ bir şeyler yapasım yok. Yastık dikmekten öteye geçemedim. Ha, onu da öyle iki kumaşı üst üste getir, dik şeklinde yapamam o ayrı, ya fitil ya da fırfır ya da başka bir şey geçirip iki kuruşluk işi zorlaştırmakta da üstüme yoktur. 


Yastıklarda her iki yüzü de kullanmak isterim. O yüzden düğme v.s. gibi açma-kapama bölümlerini mümkün olduğunca ortaya değil, yana yapmaya çalışırım. Takıntı işte...


Televizyon seyrederken canım sıkılmasın diye ördüğüm bir parçayı da kumaşa geçirerek yastık yaptım. TV seyredilmiyor, hatta hiç açılmıyor bizde, kırk yılda bir izlersem mutlaka beraberinde bir şey yaparım, ütü ya da örgü gibi. Bazen de sırf ütü yaparken sıkılmamak için açıyorum TV'yi. Oğlan zaten PC başında kalkamıyor. 


Bu yastığın kumaşı da bir önceki posttaki elbiseden kalan. Kenarlarına overlok geçirdiğim duck kumaştan fırfır yaptım, küçük yastık biraz büyük görünmeye başladı. Ha, overlok makinesi aldığımı söylememiştim değil mi? Pfaff Hobbylock olur kendisi. Alalı epey oldu ama ilk kez kullandım. 


Hafta sonunun kalan saatlerini keyifle geçirmeniz dileğiyle....

9 yorum:

  1. İlik kısmının yanda oluşunu bende çok seviyorum..
    Gazete kumalarada bayılıyorum ayrıca
    çook güzel olmuşlar ellerine sağlık güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gazete veya vintage görünümlü kumaşları ben de seviyorum.

      Sil
  2. yastık deyip geçmeyin önemli elinize sağlık bazen hepimize oluyor birşey yapmak istemiyor ya insan zorlamamak lazım bir süre sonra dağalıyor o kara bulutlar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, moral oldunuz. Dağıldı zaten o kara bulutlar ama biraz etkileri kaldı galiba...

      Sil
  3. arabalı kumaştan bende yastık dikmiştim.Çok sevimli duruyor örgü yastıkta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bu kumaşlar en çok yastığa yakışıyor galiba,

      Sil
  4. Yastiklar cok guzrl. ben de kesinlikle bos bos tv izleyemem. ya orgu ya utu olur aynen

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık arkaları bile başka güzel :) kenarlarına da bayıldım işi zorlaştırdığına değmiş :)

    YanıtlaSil
  6. yastıklar süper,özellikle dantelli olana bayıldım,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...