28 Ocak 2013 Pazartesi

dikkat, karbonhidrat icerir


Hızımı alamayıp bir tane daha diktiğim battaniyeyi paylaşma bahanesi ile hem bir önceki yazımda yer verdiğim frixion kalemini, hem de kapitone maceramı anlatmak, bu arada da bu güzel nevresimlik kumaşları Çıkrıkçılar Yokuşu'nda Başçılar Mefruşat'tan aldığımı (No:80), bu yokuşta başka hiç bir dükkanda bu kumaşların bulunmadığını belirtmek istedim. 


Öncelikli uyarım şu ki, silinebilir tükenmez kalem olarak bilinmesine rağmen, Ankara'nın ünlü hobi-craft mağazasında, ütüyle, buharla, silgisi ile kaybolan kalem olarak satılan (ya da ben o kısmına denk geldim) bu kalemin yazdıkları maalesef kaybolmuyor, sadece görünmez oluyor. Nasıl mı? Burada yazdığı gibi -20 derecede (başka bir sitede -10 derecede) görünür hale geliyor. Korka korka çizip, ütü ile çıktığını görünce pek sevinmiştim. Bu (ayıcıklı) battaniye de çok sevdiğim bir büyüğümün, meslekdaşım olan kızına bebek hediyesi olacaktı, olamaz artık.


Bebek battaniyelerine, daha yumuşak olması olması için elyaf ile kapitone yapıyordum, Singer makinemin kapitone ayağını kullanarak. Ancak önceki yazımdaki, bir katı pamuklu düz kumaş, bir katı flannel (bebe pazen), arasında elyaftan oluşan katmanları kapitone ayağı ile dikerken çok zorlandım.  Pfaff makinemin kapitone ayağı olmamasına rağmen, son iki battaniyeyi, yürüyen ayaklar sayesinde, çok rahat diktim. Hatta son battaniyede makinemin yorganlama desenlerinden olan dalgalı dikişi de kullanınca, tabii kalemle çizmeden, tam istediğim gibi sonuca ulaştım. 


Bu poğaçalar da neyin nesi derseniz, poğaça da yapabiliyormuşum:) 

19 yorum:

  1. poğaçalar harika görünüyor afiyet olsun :)
    kalemin izleri çok mu belli resimlerde farkedemedim de :)

    YanıtlaSil
  2. Bir önceki yazımda, sondan ikinci fotoda, iki iğnenin arasında kırmızı bir çizgi çıkmış, tabii ki ütü ile kayboldu ama soğuğa çıktığında görünür hale gelecek. Poğaçaları da afiyetle yedik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzüldüm çok mu üzerinde
      benim tekstil kalemim suyu görsün hemen kaybolur izi hatta elime nemli bir bez alıp siliyorum sorun çıkartmıyor markası KAMİNARİ japon üretimi

      Sil
    2. Teşekkürler, onu da alıp deneyeyim bakalım. Ben PRYM uçan kalem kullanırdım ama çok çabuk tükeniyor, çünkü kapağını açık unutuyorum, uçup gidiyor.

      Sil
  3. Bahsettiginiz kalemi ben de kullandım fakat geri geldigini farketmedim hiç.Benim dikkatimi çekmedi ya da piyasada farklı mallar dolaşıyor aynı markayla.Emeginize üzüldüm,bunla gecmis olsun. Cizgili haliyle bile guzel görünüyorlar aslında ama insan kendisi bilince hatayı icine sinmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, şu anda ütü ile kaybolmuy durumda izler ama çok soğuk bir ortama çıkarsa geri gelecek. Düşünsenize pusete koyup karda kışta dışarı çıkmışsınız. Battaniyede çizgiler var. Görünmez bile olsa, insan onun yok olmadığını bilince rahatsız oluyor.

      Sil
  4. ellerinize saglık.bayıldım hersine nasıl şirin olmuşlar öyle.takipteyim.banada beklerim:)sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Fırsat buldukça zaten geziyorum. Sevgiler.

      Sil
  5. Ben de Pilot frixion kalemleri pratik oldukları için hemen hemen her projemde kullanıyorum. Ayrıca bir yerde okumuştum kendim de denedim izler yıkanınca tamamen kayboluyor.

    İyi geceler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yıkanınca hemen kayboluyor . ama -10 derecede geri geleceği düşüncesi hoşuma gitmedi.

      Sil
  6. Bebek battaniyelerine bayıldım çok sevimliler:) elinize sağlık. Aslında blogdan çıkmadan önce şu poğaçadan da alabilmeyi isterdim doğrusu....:) sevgiler:).

    YanıtlaSil
  7. İkram edebilseydim keşke! Teşekkür ederim ayrıca, bu arada yoğunluktan( bu hafta daha yoğun bir telaşımız var) size de pek uğrayamamışım. O yüzden takibe de yakın takibe de aldım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok harika olmuşlar ellerine emeğine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. merhaba,
    oldukca guzel olmus

    sizi etkinliğimize de bekleriz.

    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/02/marifetli-hanimlar-buraya-etkinlik.html

    YanıtlaSil
  10. merhaba sizi beğenerek takip ediyorum ve diktiğiniz şeylere çok özeniyorum elde bastırma nasıl yapılıyor belki çok basit bir şey ama ben bilmiyorum kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum dikiş dikmeyi yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil


  11. gamze, bunu sözle anlatamam sanırım. El dikişi ile kumaşı diğer kumaşa dikiyoruz görünmeyecek şekilde dikiyoruz. ama daha çok etek ucu için kullanılan bir terim galiba.
    aşağıdaki linklerde fotoğraf var:
    http://howtodoneedleworkstitchingandsewing.com/wp-content/uploads/2011/02/Hand-sewing-300x237.jpg

    http://www.sew4home.com/sites/sewmk.mervideo.com/files/images/articles/0209-Blind-Hem-Stitch-7.jpg

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkür ederim cevabınız için yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...