5 Kasım 2012 Pazartesi

bir etek ve yoğun günler


"Sade bir etek için post yazmak, hiç bir şey yazmamaktan iyidir" diyerek, neredeyse iki haftadır elimde sürünen eteği bitirip yayınlamaya karar verdim. 


Tek ayrıntısı belindeki dantel ama etek beni çok uğraştırdı. Önceki postumda yazmıştım, eteğin kalıbı bir garip diyerek. Kesmiş bulundum, hem de pli yapmadan, üstelik yırtmaç için pay bırakmadan. Nasıl giyecek kızçe, bunu onu da bilmem... Demiştim zaten çok sade giyiniyor diye.


Etek kemersiz olduğu, dantel dikmeyi de sonradan akıl ettiğim içindir ki, kemer kondurmak zorunda kaldım. Oysa fermuarını da dikmiştim çoktan. Kemer bandı mecburen agraf (kopça) ile kapanacak. (Dikisdersi Çiğdem agraf ile kopçanın birbirinden farklı olduğunu söylemişti yanılmıyorsam ama ben bilemedim, sanırım birisi daha ince ve uzun oluyor) Ben hepsine agraf derdim.


Neyse kemer bandı uydurmak o kadar zor oldu ki bir kaç kez sökmek zorunda kaldım. Yine bile içime sinmedi, artık yapacak bir şey yok, böyle giyilecek.


Günlerim yoğun ve yorgun geçiyor, nasıl yetiştireceğimi bilmediğim bir sürü iş beni bekliyor. Ben dikiş dikmek istiyorum amaa....

14 yorum:

  1. bence gayet güzel canm.güle güle giy:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yapmaya çalışıyorum bir şeyler de büyükler için dikmek stresli, yok oturmadı yok dar oldu. Çocuklar için ne kolay oluyordu dikmek. Sevgiler.

      Sil
  2. hem şık hemde sevimli olmuş canım uğraştığına deymiş bence
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım uğraşıma değmiştir. Sevgiler.

      Sil
  3. Çok hoş duruyor. KAlıbı neden beğenmediniz? Büyük mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suhuba, kalıp gerçekten bir garip. bir kere pensleri çok yanlarda. Normalde 36 beden etek kızıma provasız otururdu. İlk defa düzeltmne yaptım. Potluk oldu çünkü. Biraz da bol galiba ya da kızım kilo vermiş:))

      Sil
    2. Ozaman belkide bizim gibi bedenini aşan hatuna tam olur. :) Teşekkürler canım

      Sil
  4. (1/2 günlük dikişmakinesi edinenlerdenim,her soru sorduğum yerde -adsız-ım ya, ben de -noname-maslah ile soruyorum ki diğerlerine karışmayayım. başka bir bloger arkadaşa yazdım buralarda yeniyim, alttaki yazı ona yorum sayfasında sorduklarımdan ctrl+c,Ctrl+v yapılmıştır.vakitten istifade birazda çaresizlikten,aynen size de derdimi gönderiyorum.)

    rahatsızlık vermemin sebebi şudur ki,düz makine dikişi yaparken -öööle tamamen anlamadığım bir sıradanlıkla, zaman zaman-alt masura da bir durum hasıl oluyo ki,kumaşı çıkarırken üst iplik gayet normal usul usul uzarken, alt iplik öööle güdük kalmış,üçlü dörtlü sarmaş dolaş bi halde,makasla iplikleri kesiyorum ki kumaşı kurtarabileyim.Dikiş te hiçbir problem yok,iplik takımıydı masura takımıydı, sıklık ayarıydı vs.hepsini tanıtım videolara göre yaptım,kumaş ta normal.zaten bazen oluyo,amma dikkatime celb çağıran bir durumu da söyleyeyim;sanki sabitleme dikişi yaptığım zamanlarda daha çok oluyo.birkaç saattir çarşaf boyu kumaş diktim sebebini bilsem iyi olurdu.önermeleriniz nelerdir acaba.
    sevgiler
    noname

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. noname, keşke takma da olsa bir ad kullansaydınız. Dikiş dikenler çoğunlukla makinelerinin dilini iyi bilirler de, ben pek onlardan değilim galiba. Tabii bir aksilik olduğunda hemen servise koşmuyorum, en azından aksiliğin ne olduğunu tespit etmeye çalışıyorum. Benim makinede bu sorun olduğunda, yeni makinemde üst iplik horozdan çıkmış oluyor genellikle ya da kumaş çok ince olursa dişliler arasına sıkışmış olabiliyor veya altta masurada iplik sıkı olabiliyor. Makineniz yeniyse neden bir servise götürmüyorsunuz? Kolaylıklar dilerim.

      Sil
    2. İlginize çok teşekkürler,çok faydalı oldu...
      Gülay CESUR

      Sil
  5. belindeki detay çok hoş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bende sade ama şık bir model olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. güle güle kullan :))çok sevindim

    YanıtlaSil
  8. Dikiş Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Dikiş makinesi seçiminde bir kaç püf noktası vardır.Bunlardan bir tanesi ilik açıyor olabilmesi .Şimdiki Dikiş makinelerinde ya bir adımdailik açma var yada bir kaç adımda ilik açabilme bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz.Zaten düz dikişi piyasadaki tüm dikiş makineleri yapabilmektedir ve zigzag dikiş de vardır.Desenli dikişleri kullanılacak olanlar içinde bunlara uygun makineleri seçebilirler.Piko yapan ve fermuar dikebilmesi dikiş makinesi alırken önemli hususlardan biridir.Dikiş makinesinde dikkat etmemis gereken önemli unsurlardan biride ayaklarının değişiyor olmasıdır.Dikiş makinesi alırken servis ağının geniş olmasıda önemlidir.

    http://www.hepsibayiden.com/Urun/Janome-1008-Dikis-Makinesi-pmu110.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...