12 Kasım 2012 Pazartesi

ayak deyip geçme


Deri dikmeye heveslendim. Değişiklik peşindeyim. Bir sürü parça deri aldım, denemek için. Tabii önce makineye teflon ayak takmak lazım, ki o da bende yok(tu). 

(Görsel pfaff.com'dan alınmıştır.)
Eski model Singer'ime teflon ayak bulamayınca Pfaff'ı aldım. Küçük, takı kutusu gibi bir şeyin içerisinde, fiyatı da takı gibi. 


Fotoğraftaki deri gerçek deri, üstelik ne iğneyi ne de ipliği değiştirmeden, normal iğne iplikle diktim. Deriyi yağlamaya ya da pudralamaya hiç gerek yok bence, bir ayak her şeyi hallediyor. 

19 yorum:

  1. yazık çok mu paraverdin :((3.5 tlyada 4 tl idi ...

    http://www.dikisdersi.com/2012/01/singer-dikis-makinesi-deriyi-nasl-diker.html

    singer ve pfaff ta aynı ayaklar kullanılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap aşağıya kaymış. Yarın bir bakarım Singer'e. Fiyat farkı 10 kat.

      Sil
  2. kesinlikle harika, ben de yeni yeni makinenin yanında verilen ayakları denemeye başladım da sanırım bende olmayan tüm ayakları edinmek istiyorum ki cidden çok işe yarıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bence de amaca uygun kullanıldığında çok işe yarıyor bunlar. Ben de hala makinenin tüm özelliklerini biliyor ya da kullanıyor değilim. Ama ekipmanı tamamlamak lazım:)

      Sil
  3. Singerin ayağının baskı çubuğu kısmı küçük görünüyor. Blogumda ilk fotoda genişliği belli oluyor. Uymazmış gibi geldi bana ama bi denemek lazım belki de...

    YanıtlaSil
  4. Deri dikimi benim de yapılacaklar listemde. Çooook uzun bir listem var benim :) Makine için deri iğnesi almak istemiştim bir ara ama yoktu; "Penye-jarse iğnesi" ile dikebilirsin demişti yetkili bana.

    Sizin yapacaklarınızı merakla bekliyor olacağım.

    İyi geceler...

    YanıtlaSil
  5. Ben de normal iğne ile diktim ama tabii en doğrusu doğru iğneyi kullanmak. Size de iyi geceler:)

    YanıtlaSil
  6. Aaaa super bir konu bu, cunku bende Lupo'nun cantasina taktim kafayi kumastan diktim sahane oldu, ama deri bulamadigim icin(gercek deri) cantasiz cikiyorum abi:((( Nerden aldiginizi sorabilirmiyim? Izine geldigim ilk ugranacaklar listesine ekleyeyi:) Simdiden tesekkurler. Isterseniz bende size deri ignesi yollarim hediye olarak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ankara'da Samanpazarı Güven Çarşısı'nda bir çanta imalatçısından aldım. Bir kaç dükkanda var böyle artık malzeme. Kilo ile satıyorlar. İstanbul'da çanta imalatçılarının olduğu yerlerde, sanırım Mercan yokuşu deniyor oraya Eminönü civarında. İğneye gerek yok alırım, yine de teşekkürler. Ama şu Lupo'nun çantasını merak ettim doğrusu, nedir o?

      Sil
  7. Bir ara ben de heves ettim, gerçek deri olmasa bile süet ya da benzeri malzemelerle birşeyler diksem diye geçirdim içimden ama bu malzemeleri nereden bulurum hiç bir fikrim yoktu, sonra da unuttum. Şimdi sende görünce heveslendim yine. Nereden bulabilirim bu deri malzemeleri?? ilk önce malzemeyi bulayım sonra ayağı bulmak işçin tekrar sorarım artık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bir önceki yazımda fotonun altına resim yazısı eklledim ve linkini verdim. Geç oldu ama:) Deriyi Ankara'da Güven Çarşısı'ndaki bir çanta imalatçısından aldım. Kilo ile artan malzemeyi satıyorlar. 10-15 TL arası. Bir de tabaka halinde var 35-40 TL gibi. Çanta imalatçıları İstanbul'da bildiğim kadar ya Mercan Yokuşu ya da Fettan Yokuşu'nda. Malzeme de orada vardır sanıyorum. Haydi kolay gelsin.

      Sil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Google amcaya LUPO SAC yazdiginizda gorselleri cikiyor, oradan bakabilirsiniz ve ayrica simdi size en begendigim cantaninda fotosunu yolluyorum, benlki benden once dikersiniz:))bilgiler icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  10. Mevlüde Türk, teşekkür ederim. Sırf Lupo yazınca çıkmıyordu, ne cahilim dedim kendi kendime. Ama gerçekten de ilk defa duyuyorum. Yalnız bu çantanın dikişi beni aşar. Size kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  11. Derilerin renkleri ve dokuları çok güzel
    Merakla bekliyorum çıkacakları
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Deri üzerinde deneme yapmak için almıştım. İnşallah tez zamanda bir şeyler üretirim. Size de kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  13. merhaba dikiş makineniz sıngermi pfaff mı?

    YanıtlaSil
  14. dikiş makineniz sınger mi pfaff mı? yani ayak pfaff sa sıngere nasıl uydu?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, dikiş makinem Pfaff. Bir de eski singerim var. Cobra modeli. Onun üretimi olmadığı için ayakları zor bulunuyor. Ama dikisdersi Çiğdem Singer ayaklarının Pfaff'a uyduğunu söylüyor. Benim singerim çok değişik bir model olduğu için diğer singer ayakları bile ona olmuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...