19 Eylül 2012 Çarşamba

çift iğne muhabbeti


Pamuk saten gibi bir kumaştan 98 beden (3 yaş) diktiğim elbise. Kalıbı Mart 2006 Burda dergisinden sanırım. Üzerine öyle yazmışım. Çok kullandığım bir kalıp. 


Bu kalıpları bir kez her bedenden çıkardıktan sonra geri dönüp modele bakmayı aklıma getiremiyorum. O kadar çok dergim var ki zaten, tarih sırasına göre sıraladığım halde zor bulurum. 


Elbiseyi hafta sonu diktiğim anda fotoğrafladım, düğmeler ancak hafta arası dikildi. Arkada 3 tane beyaz düğme oldu.


Çift iğnelerin bir kaç boyutu olduğunu biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum. Pfaff aksesuarları broşüründen öğrendim. 3 mm, 4 mm ve 6 mm aralığı olan. Singer'in minicik aralıklı çift iğnesini kullanırken dikiş aralığı hoşuma gitmiyordu. Sanırım satıcılar da bilmiyor, özellikle istediğim için arayıp buldular. Yoksa sormadan en küçük aralıklı iğneyi tutuşturuyorlar elinize.

11 yorum:

  1. aaa bunu bilmiyordum aralıklı çift iğneyi almm lazım....daa nerdee ben burda gizli fermuar ayağını bile bulamadım

    elbise çok cici

    burda almaya yeni başladım.elimde sadece son 4u var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur Moda, nerde olduğunu bilmiyorum, ama ben Singer-Pfaff bayiinden aldım. Ankara'da Ulus'tan. Orijinal ürün tercih ettiğim için doğrudan bayie gidiyorum. Umarım bulabilirsin.Fazladan Burda almanı önermem, nasılsa birikecek. Yoksa model seçmek de zorlaşıyor.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. İğneleri soruyorsanız, Ulus'ta (ANKARA) Singer-Pfaff Bayii var. Ordan aldım.

      Sil
  3. Elbise çok hoş. Ellerine sağlık. Bende geçenlerde çift iğne aldım ama bizim makine singer pfaff iğneleri bizim makinelerimize uyar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suhuba teşekkürler. Ben kesinlikle makinelerin orijinal parçalarını kullanma taraftarıyım. Tuhafiyeden dahi iğne almamaya gayret ediyorum. Hangi marka makine ise o marka parça alıyorum. O yüzden hiç denemedim ve denemeyi de düşünmedim. Bir ustaya soralım bunu. Ben sorar yanıt alınca yazarım. Dikisdersi tabii ki...

      Sil
  4. ay ewet bir kaç yıl önce yurtdışına çıktıgımda bu farkı gördüm :( alıp geldim fakat kırılacak diye kullanamıyorum :( makinemde sınger marka uyarmı ki nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  5. Singer için singer marka kullanmanız gerekir sanırım. Benimkiler pfaff için. birbirine uyup uymadığını hiç denemedim. Dediğiniz gibi kırılma riski var. Tüm bayilerde oluyor.

    YanıtlaSil
  6. işte şimdi aydınlandım. bendeki iğne sanırım en küçük olanı. devamlı aldığım yere sordum tek çeşit dedi birde bana!! sağol valla...

    YanıtlaSil
  7. çift iğnenin en genişi ve en darı pek iyi sonuç vermiyor. en iyisi orta olanı galiba. Yurdumda işini bilerek yapan şahsiyetler o kadar az ki, ne biliyorlarsa neyi gördülerse onun tek doğru olduğunu sanıyorlar.

    YanıtlaSil
  8. ben biliyordum da bulamıyordum bir türlü. ben de hiç sevmiyorum singerinkini. daracık. demek ki Pfaff'a bakmam gerekecek. uyar mı diye de sormak lazım tabii. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...