23 Eylül 2012 Pazar

büzgü etekli elbise


6-7 tane elbiseyi aynı anda kesip dikmeye hazır hale getirince, bitirmeden olmuyor. Yine bir büzgülü etekli elbise, sırada iki tane daha var. Ondan sonra da bebek malzeme çantası kestim inşallah dikilecek.  


Kalıp bir önceki postumda mavi elbisede kullandığım ve kolsuz çocuk elbisesi için baz sayılabilecek olan Burda Mart 2006 sayısından çıkardığım bir kalıp. Kaç yaş için diktiysem hepsi de tam oturdu. Üzerinde modelleme yapılabilir, ben yapmadım, yalnızca etek kısmını değiştiriyorum.



Ben çok seviyorum bu elbiseleri, dikmesini de, bakmasını da. 104 beden yazmışım kalıba, 4 yaş oluyor sanırım. Kumaş vual, çok ince, tül gibi neredeyse, etek kısmını da astarlı yapsam olurmuş.


Sırtı boydan boya düğmeli olacak. Pek sade görününce gözüme uydurma bir çiçek yaptım. Arka tarafa düğmeleri dikerken belki başka süsler de yaparım. 

2 yorum:

  1. benim kumaş poplin içine astar koymasam olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki olur ve astar yapmazsanız biyeli çalışmak durumunda kalırsınız. Ben biye çevirmeyi sevmiyorum ve kumaşım çok kalın olmadıkça astarı tercih ediyorum. İncecik tül gibi astar kullanıyorum. Daha temiz bir dikiş oluyor. Biye çevirdiğinizde (verev biye) üste de dikiş çekmek gerekir. Ya da pervaz çevirirsiniz, ki pervaz da astar kadar uğraştırıyor bence. En iyisi astar diyorum ben. Siz bilirsiniz tabii.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...