13 Eylül 2012 Perşembe

zamanın getirdikleri-1


Baştan söyleyeyim, bundan böyle blogumu yalnızca dikiş serüvenime adamayı bırakıp, bazen kişisel blog olarak da kullanmaya, bazen düşündüklerimi yazmaya, bazen okuduklarımdan, seyrettiklerimden bahsetmeye başlayacağım. Tabii canım istedikçe... Gevezelik edeceğim yani. Bir hukukçudan ne bekliyordunuz? 


Dikkat ettiniz mi bilmem, bir header'ım bile yok. Neden mi? Çünkü, blogum yalnızca dikiş üzerine kurulu olduğu ve arada bir günlük hayattan paylaşmak istediğim gezi postlarımı içerdiği için yalnızca dikişle ilgili bir header olsun ve benim eserim olsun istedim ve halâ yapamadım. Nette çok örnek var oysa ve sadece kendi fotoğraflarımla bile yapabilirdim. Asıl istediğim güzel bir dikiş odasının yağlıboya resmini yapmaktı. Bu zamansızlıkta herhalde böyle kalacak blogum, varsın kalsın...


Ne alaka fotoğraflar demeyin...Bildiğiniz elbise işte... Kendini zaten anlatıyor. Eldeki kumaşlardan, malzemeden, o anda nasıl içimden gelmişse dikilmiş bir elbise... 104 beden, sanırım 4 yaşa göre. Çocuk bedenlerini açıklayan tabloları yayınlamış mıydım? 


Farkettiniz mi? Türk bloglarında öğretici yayınlar ne kadar az. Bir çok blogger (ben de dahil) zaman yetersizliğinden bu tür yayınlar (öğretici-tutorial) yapamıyor. Tam gün bir işte çalışan, evde sürekli bir yardımcısı olmayan, iş stresini bir hobi ile atmaya çalışan kişilerin zaten bu hobiye ayıracak zamanları kısıtlı oluyor haliyle. Oysa kendi adıma söyleyeyim, öğretici / tutorial hazırlayıp yayınlamak da hobinin kendisi kadar keyifli. 


Aaa, bunlar da ne?


Bunlar önümüzdeki günlerde dikmeyi hedeflediğim, hızımı alamayıp 6-7 tane biçtiğim, bir kaç tanesini  de bir yandan dikerken  bir yandan da keyifle resimleyerek öğretici post hazırlamayı hayal ettiğim, minik elbiseler.


Yalnız hepsi de yazlık olacak, kışa giriyoruz, vaktim kalsa da bir iki tane de kışlık dikebilsem. 


Akşamları, iş dönüşü eğer hazırda kesilmiş, biçilmiş bir proje varsa dikiş dikmeye daha kolay konsantre olabiliyorum. Yoksa eğer, yeni bir projeye hafta arası başlamak çok zor.


Herkese bol hobili, bol keyifli günler dilerim.

13 yorum:

  1. elbiseler çok güzel ,ögretici post hazırlarken süreç daha da yavaşlıyor .ama herkez yararlanıyor ,en azından başkaları yaparken o süreci izleyebiliyor .kolay gelsin .elbiseler çok güzel oluyor ,yaptıklarınız ne kadar iç acıcı ,seviyorum sizi okumayı :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa yazarken aklımdaydı, sonra uçup gitti herhalde, sizden de bahsedecektim. Neyse daha çok yazarım inşallah...

      Sil
  2. bide iştn gelince bunklarımı dikiyorsnz hay maş. çok ciciler

    YanıtlaSil
  3. Cok sirin olmus ellerine saglik. Haklisin maalesef türk bloglari yabanci bloglar kadar aktif degil, yani DIY (kendin yap) bunun galiba hem paylasmamak (böyle birsey de var maalesef),hem de zamansizlikla alakali diye düsünüyorum. bizde simdi bir haftadir hastayiz, ama anne olarak böyle bir lüksüm olmadigi icin hic birsey yapamiyor,paylasamiyorum maalesef. Neyse. Senin güzel paylasimlarini bekliyorum.Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmamak var mı bilmiyorum vardır ama, yalnız bilmek başka öğretmek başka. Ben de iyi bir öğretici olmadığımı düşünürüm hep ama bakıyorum da yararlanan var. O yüzden paylaşmaya elimden geldiğince devam.

      Sil
  4. Çok güzeller... Ellerine sağlık :) Kendine hiç d,ikmiyor musun yoksa biz mi göremiyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ne projelerim var, kendime kızıma herkese ama yapacak zaman yok maalesef.

      Sil
  5. Merhaba,öncelikle diktiğiniz minik elbiseleri çok beğeniyorum.Zevkle takip ediyorum.Tutorial yayın konusunda çok haklısınız.Bende özelikle öğretici yayın yapan blogları arşivime ekliyorum.Kolay gelsin,selamlar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dediğim gibi öğretmek farklı bir şey ama elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.

      Sil
  6. ellerine sağlık çok şirinler .merakla bekliyorum diğerlerini de.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mihrimah teşekkürler. Tam başladım elektrik kesildi. Türkiye'nin başkentinde bir saati aşkın bir elektrik kesintisi inanılır gibi değil. Neyse biraz bir şeyler yaptım.

      Sil
  7. ben öyle güzel kumaşlar bulamıyorum benide sardı bu dikiş merakı bu aralar ama

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...