6 Haziran 2012 Çarşamba

retro ve basma


Basma elbise (1.5 yaş) için üst beden kalıbını biraz uzatarak kestim. Amacım biraz retro bir hava vermekti. Dergilerde bir çok kalıp bulunmasına rağmen biraz kendimi de  pratikliğe zorlamak için deneme yapmak istedim.  Evim dergisinin konu ile bir alâkası yok tabii ki... Elbisenin boyutu hakkında bir fikir verebilmek için poz verdi. 

Kumaş, her yerde bulunabilecek olan pamuklu kumaş, bildiğimiz basma. Hatta biraz kalınca. O yüzden de astar kullanmaya gerek duymadım. 

Yorumlarda çocuk bedenlerini soran arkadaşım için: Araştırmalarımın sonucuna göre, 92 beden çoğunlukla 2 yaş kabul ediliyor, 86 beden ise 1,5 yaş. Bazıları değişik söylese de ben bu ölçüye itibar ediyorum. 


Çocuk elbiselerinde etek genişliği ya da büzgü ölçüsü gibi bir ölçüm yok, bazen talimata göre bazen de elimde kalan kumaşın boyutuna göre etek genişliğini belirliyorum. Örneğin bu elbisede kullandığım sarı kareli kumaş parçasının uzunluğunun yettiği kadar oldu eteğin genişliği. Bir önceki mavi kareli elbisede ise kumaşın enini tamamıyle etek genişliğine kullanmıştım ve en 150 cm'di. Dergide ise 80x2 cm yani 160 cm olarak belirtilmişti. 


 Aslında fiyonk da yok, nasıl duracağını merak ettim. Belki oraya kumaş bir fiyonk ya da çiçek yaparım.

Neyse aynı kumaştan bir elbise daha geliyor. Sonra da yeni aldığım duck kumaşlarla çanta dikmeye başlıyorum.   Düşüncesi bile zevkli. 

9 yorum:

  1. Hem elbiseye, hem de kumaşına bayıldım. Çok sevimli ikisi de. Geçen hafta Eminönüne gittim ama istediğim gibi kumaş bulamadım hiç. Moralim bozuldu, nerede bu kumaşçılar anlamadım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafe Nohut, English Home'den sırf kumaş olarak kullanmak için nevresim alanların bulunduğu (ki ben de düşündüm bir ara) bir ülkedeyiz. Gerçekten de tekstil cenneti yurdumda neden istediğim kumaş ya da malzemeyi bulamıyorum? Anlamıyorum. Beğeni için teşekkürler.

      Sil
    2. :) hepimizin aklından geçmiş demek ki...
      Eskiden özünürdük tekstil fabrikalarımızla, şimdi ne oldu anlamadım. yurtdışındaki bloglarda gördükçe imreniyorum. Yazık çok yazık gerçekten:(

      Sil
  2. çantayı ve elbiseyi yaparken fotoğraflayın nolur bizde yararlanalım
    şimdiden kolay gelsinn kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze, teşekkür ederim. Fotoğraflamaya çalışıyorum da bunları keserken unutmuşum. Bunda sonra unutmam.

      Sil
  3. açıklama için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel, bir şey değil bu akşam zaten yorumları da cevaplayacaktım. Sevgiler:)

      Sil
  4. çok şirin olmuş,elinize sağlık.
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , blogunuzu geziyordum... Zor sıyrılabildim ekran karşısından. Ama olmaz ki... İşim gücüm var benim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...