23 Haziran 2012 Cumartesi

mor elbise


Mor ile başım dertte yine. Fotoğraf makinesi moru algılayamıyor galiba. Güneşin tamamen eve dolmasını bekleyemeden çektim fotoğrafları, bir arkadaşımın yeğeni için yetiştirmeye çalışarak. Renkler tam yansımamış da olsa bu iki kumaşın uyumunu sevdim. Desenli kumaş düz pamuklu, puantiyeli olan pamuklu likralı.


Elbise 86-92 beden kalıbı ile dikildi, önceki modelde. Düğmeler aceleye geldi, uygun düğme bulunamayınca, geçici olarak dikildi.


Son iki haftayı hiç dikiş dikmeden geçirince, ertesi günün tatil olmasını fırsat bilerek kumaşlarımın başına geçtim ve en kolay dikebileceğim şey olan elbiseyi diktim. Çantalara da bugün başlayabilirim umarım.


Dikmek istediğim, planladığım o kadar çok şey var ki kafamda, bunları yalnızca akşamları ve hafta sonu dikmemin imkanı yok. İzin günlerini iple çekiyorum. 

13 yorum:

  1. Fotoğraf makinesi moru algılamamış olsaydı yakın çekim yaptığınız 2 ve 4 numaralı fotoğraflardaki moru ben de göremezdim. Sorun makinede değil. Digital fotoğraf makineleri çekim yaparken ortamın ışığını ölçüp ona göre kaydeder belleğe. Kompakt (yani küçük) fotoğraf makineleri otomatik modda çekim yaptığı için ortam ışığını da otomatik ölçer, manuel olarak ayar yapmanıza müsaade etmez. Profesyonel makinelerde ise ışık ayarı manuel olarak yapılır ve doğru renk yakalamak mümkündür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Fotoğrafların umduğun iyi olduğunu düzenleme sırasında farkettim ama yine de renkte bir maviye çalma sezinlediğim için önceden yazdığım yazıyı değiştirmedim. Ne yazık ki şu sıralar yeni bir makine ihtiyaç önceliği sıralamasında yer almıyor. Biraz idare edeceğim. galiba.

      Sil
  2. RENK TAM OLARAK YANSIMIŞ MI BİLEMEM AMA ELBİSE ÇOK TATLI OLMUŞ CNM :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İkinci fotoğraftaki renk doğruya yakın. çocuklar için yapılan her şey güzel oluyor gerçekten.

      Sil
  3. bulduğum her dikiş blogu için ayrı seviniyorum :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Blogunuzu zaten biliyordum da benim blogdaki izleyici kısmında profil resminize tıklayınca bağlantınız gözükmüyor, sadece seda sarıcı yazıyor, google ile cebelleşip nerelere gittim bilseniz...

      Sil
  4. Küçük kızlara renk renk ve çiçekli kıyafetler çok yakışıyor zaten
    Renk çıkmamış takılmayın model çok güzel yalnız bir şey merak ediyorum bağlanan yer ilikten çıkmıyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül kokuları teşekkürler. Askılar alttan ilikten geçiriliyor ve ön yüzde askıya bir düğüm atılıyor. Aynı elbiseden mavili dikmiştim onun fotoğraflarında da gözüküyor.

      http://dikisterapi.blogspot.com/2012_05_01_archive.html

      Sil
  5. baya mor çıkmış.ellllerinze sağlık....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...