3 Haziran 2012 Pazar

fisto elbise 2


Evdeki tüm fisto kumaşları elbiseye dönüştürmüş bulunuyorum, an itibariyle. Önceki fisto elbise gibi, ama kolsuz ve kuşaklı.( 1,5 yaş için kalıp kullandım ama biraz geniş diktim. 2 yaş gibi)


Evdeki kumaş yığınları artık tepemden aşağı dökülmüyor, çünkü dolabı açmıyorum, aldığım kumaşlara yer bulamadığımdan alındığı gibi torbalarda duruyor. Yenilere başlamak için öncekileri eritmem gerek.


Bunun için aklıma gelen tek şey de aynı anda 5-10 tane elbise biçip, çabucak dikivermek. Bu demektir ki önümüzdeki günlerde bir sürü  elbise olacak burada. Çanta diksem hiç kumaş harcanmıyor, kumaşın bir köşesinden bir parça yetiyor. En güzeli bol fırfırlı elbiseler, iyi kumaş tüketiyorlar.


Elbise dikerken mutlaka bir parça kumaş ayırıyorum quilt çalışmak için. Ne zaman çalışabilirim bilmem.


Bu arada, İstanbul'da bulup da bir kaç parça aldığım ithal kumaşların yerlileri çıkmış ve çok da ucuz. Bulunsun deyip alıverdim birer metre. İthal 75 TL/m, yerli 9 TL/m.


Ankara'daki kumaşçı açığını kapatmak için emekli olunca bir kumaş dükkanı mı açsam ne? Hem ufak tefek dikiş de dikerim.

14 yorum:

  1. bayıldım elbiseye!!! en sevdiğim kumaştır zaten :)) ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  2. Canim peki bu yerli dedigin kumaslari nereden aldin? ben bu desenli kumaslari coookk istiyorum ama malesef senin de yazdigin gibi mt cook pahali, yerli dedigin bayaa uygunmus aslinda.

    YanıtlaSil
  3. MODAVESAİRE, çok teşekkür ederim. Tiki Kezban, Ankara'da bile bulunuyorsa her yerde vardır. Ben Çıkrıkçılar Yokuşu'ndan aldım. Topçular Mefr. sanırım. Bir iki dükkanda da gördüm. Bir yıldır vardı dediler ama doğru değil, ben hep bakıyorum çünkü. Ama Premier bu kumaşları çıkaralı 1 yıl olmuştur. Premier Duck bezi bunlar. Bursa Kumaş Pazarı'nda da var.

    YanıtlaSil
  4. Hmm. ok, ben Istanbul`dayim, burda da Bursa Pazarina, Eminönüye falan bi bakayim bari. cok tesekkurler canim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba elbise gayet hos olmus, kumaslar da cok guzel. Bursa gibi bir kumas cennetinden ankaraya gelince nerde ne tarz kumaslar bulunur pek fazla bilemedim. Yukarida verdiginiz bilgi benim de isime yaradi, tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  6. cok guzel olmus melek elbisesi gibi ellerinize saglik...
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim. Dikişlerinizi blogunuzda merakla bekliyoruz.

      Sil
  7. merhaba elbiseye bayıldım çok güzel. bende dikmek istiyorum üst beden kalıbı var ama alt etekleri belden kaç cm fazla olması gerekiyor büzgü için. birde 92 beden kaç yaş oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel, teşekkürler. Yukarda anlattım. Umarım işinize yarar.

      Sil
  8. kumaşçıya ortak ararsanız ben gönüllüyüm...
    git gel aynı kumaşlar...bu arada izmir caddesinde bi kumaşçı gözüme ilişti...yeni mi bilmiyorum belki biliyorsunuzdur ama yerini tarif edeyim...eskiden ankaranın tek hamburgercisi vardı "jeton burger"...işte onun üst katında...

    bursa kumaşa oranla daha farklı desen ve renkte kumaşlar var...bu baskılı kumaşlardan da sadece Marilyn Monroe'lusu var...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TheMonk teşekkürler. Ortaklık, neden olmasın?

      Sil
  9. ellerinize sağlık bayıldım beyaz elbiseye mükemmel:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...