16 Mayıs 2012 Çarşamba

yine torba-çantalar


Bu torba-çantaları diktim ama ne yapayım bunları derken çocukluğum aklıma geldi. Niye mi? Şimdi küçük yeğenlere vereyim, alışveriş ya da kırda piknikte kullansınlar diye düşündüm ama şimdiki çocuklar köşedeki bakkaldan ekmek bile almaya gidemiyor iken, meyvelerini dallarından koparıp toplayabilecekleri ya da yiyebilecekleri ağaçlara bunca uzakken, ne işlerine yarar ki bu çantalar. Hoş artık köşelerde de bakkal kalmadı ya...


Benim çocukluğumda....''diye başlayan cümleler kurmaya başlamışsam, eyvah'' ...fikir ve konuşma özgürlüğü verilmese de çocuklara, hareket özgürlüğü neredeyse sınırsızdı. Düşmek, kalkmak, yuvarlanmak serbestti, kimsenin umurunda da değildi. Sahi Ayfer Tunç'un ''Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek'' kitabını okumuş muydunuz? Ne güzel anlatıyor kitapta, 70'li yılları. 


Bir manimiz olmazdı çok kez, anneler çalışmazdı çünkü, ertesi gün işe gitmek yoktu. Ama anneler bakkala da gitmezdi, çocuklar giderdi çoğu kez. Çelişkiye bakın, anneler çalışmazdı ama çocuklar ufak tefek işlere gönderildiği gibi, kız çocuklar da öğrenme bahanesi ile annelere tüm ev işlerinde yardım etmek zorundaydı. Ne şanssız bir kuşakmışız :) 


Resim yapmaya motive etmek için kendimi, yıllardır bodrumda bekleyen şövalemi çıkardım yukarıya. Boyalarım da kurumuş mudur, kimbilir? Şövale garibanı şimdilik çantalara askı görevini ifa ediyor. 

6 yorum:

  1. çantalar bir harika şu güzel diyemem hepsi birbirinden güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Vuruldum...Beni aileye mi alsanız acaba:)Şehr-i Bursa'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makcig, özürlerimi iletiyorum, yanıtlamayı unutmuşum. Benden de sevgiler ve teşekkürler

      Sil
  3. Çantalarınız çok güzel gerçekten.Yapım aşamalarını biraz daha ayrıntılı yayınlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine Mert teşekkürler. Yapım anlatmak için o kadar az bir zamanım var ki keşke çok olsaydı. Zevkle yaparım. Sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...