5 Mayıs 2012 Cumartesi

eflatun


Her ne kadar teknolojisi kıt olsa da en azından doğru ışıkta doğru rengi yansıtabilen fotoğraf makinem bu kez leylak rengini anlayamadı ve korkarım ki bildiğimiz eflatun rengindeki elbise size mavi görünecek. Vardır bir sebebi ama benim fotoğrafçılık bilgim de fazlasıyla kıt.


Bu ayki Burda dergisinde görmüşsünüzdür, aynı kalıplarla dikilen çocuk elbiselerini. (Elimdeki eski dergilere bakıyorum da, bir zamanlar ne kadar değişik modeller varmış tek bir dergide) İşte bu derginin 148 numaralı modelini diktim. 


Aslında bizim minik yeğenlerin her ikisine de aynı kumaşla biçtim ama büyük olanı diktikten sonra diğeri için biraz beklemeye karar verdim. Bu elbiseyi çok kolay dikeceğimi ummuştum, yanılmışım. Bunda Burda dergisinde bu model için önerilen ince ve sert kumaş yerine çok ince ve yumuşacık bir kumaş kullanmamın etkisi de vardır herhalde. 


Dikerken makinenin de zorlandığını görünce, iç elbise olarak dikmek için hazırladığım müslinle etek kısmına astar geçirip ucuna dantel ekledim.


 Dikecek olan varsa, dergideki açıklamaların benim için yeterli olmadığını söyleyebilirim. Anladığım kadarıyla 145 ve 148 numaralı modelin arkası tamamen açık ve ensede tek düğme ile tutturuluyor. Ben kapalı yaptım.


İyi tatiller, keyifli dikişler dilerim herkese.

10 yorum:

  1. cook güzel olmus,ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vintage Duygular, teşekkür ederim. Keşke bizim kuzular yanımda olsaydı. Üzerlerinde görüntülerdim. Seninkilere kuzunun üzerindeyken hele, bayılıyorum.

      Sil
  2. Fotoğraf makinenizin modelini ve özelliklerini bilmediğim için pek kesin bir şey söyleyemeyeceğim ama; makinenizin Beyaz Dengesi veya varsa Renk Modu ayarlarını yaparak elbisenin tam rengini yakalayabilirsiniz. Daha sıcak renklere ayarlarsanız mavi yerine eflatun görünecektir. Bazı makinelerde Warm ya da Cloudy gibi şablonlar olur, her ne kadar hava bulutsuz olsa ve iç mekanda olsanız da bazen en doğru rengi bulutlu hava şablonunda yakalayabilirsiniz mesela. Belki yardımcı olmuşumdur.
    Elbise de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Muffliatoo, merhaba. Benim dandik makinemin o teknolojik cameralar gibi bi ayarı yok sanırım, bir şeyler yaptım şimdi ama, rengi de biraz yakaladım sanırım. teşekkür ederim bu bilgi için. Yeni ve iyi bir makine alırken yardımını isteyeceğim sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Tabii ne demek, her zaman elimden geldiğince yardımcı olurum memnuniyetle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf konusunda kendime güvensizliğim ne kadar belli oluyor yazılarda. üstteki yorumumda tam üç cümlede üç kez 'sanırım' sözcüğünü kullanmışım. Okurken çok komik oluyor, eminim:)

      Sil
    2. Estağfurullah, komik olmuyor merak etmeyin :) Herkesin değişik ilgi alanları var. Siz de dikişte çok iyisiniz mesela, ben pek beceremiyorum :)

      Sil
  5. aynı elbisenin kalıbı ben de dün çıkardım sizde görünce hoşuma gitti, ellerinize sağlık güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, hafta sonu yeğenler bizdeydi, büyüğe giydirince de hoş durdu ama biraz aksilik yaptı, fotoğraflayamadım. model çok hoş gerçekten.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...