26 Şubat 2012 Pazar

bugün bunu öğrendim


Çocuklar için diktiğim elbiselerde genelde düğme veya çıtçıt kullandığım ve tehlikeli olabileceği için fermuar tercih etmediğimden, etek kısmındaki düğme açıklıklarında sorun yaşarım.  Özellikle arkada düğme varsa ve arka orta eteği dikişsiz kesilmişse... Bilindiği gibi küçük giysilerde mümkün olduğunca az dikiş kullanılır, hem yanlar hem de arkada dikiş tercih etmem. Arka bedenle eteğin birleştiği yerdeki yırtmaç açıklığından söz ediyorum. 


Bu elbiseyi dikerken açıklamaları anlamasam da yazılanı uyguladım. Arka eteğin ortasına 6 cm boyunda kesik yaptım. 4x16 cm lik verev parçayı, bu kesiğe baştan sona incecik diktim. Dergideki açıklamanın devamını anlayamadım, çünkü 10 cm lik bir şey yok. Ama sonuç istediğim gibi. Bu tekniği önceden bilenler için önemsiz olabilir, benim için önemliydi.


Çevirmeden önce:


Açık halde böyle.

Ve kapatılınca tam istediğim gibi:


Bu tekniği çok eskiden kol manşetlerinde de uygulamıştım sanki dedim ama emin değilim.


Yeni bir şey öğrendiğimde paylaşmak hoşuma gidiyor. Hoşça kalın.
Not: Biraz düşününce açıklamanın devamını da anladım. Verev parçanın içe katlanmasını anlatıyormuş. Uyguladım.

7 yorum:

  1. ellerinize sağlık :)benimde en kolayıma gelen şey bel lastiği hemen bitiveriyo:)) bu arada kaldırdım artık kelime doğrulamayı ye hoo:))

    YanıtlaSil
  2. bende genelde ya lastik kullanıyorum yada bu şekilde yapıp düğme kullanıyorum bitmişinide bekliyorum eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. paylaşımın için saol cnm,aklımın bi köşesinde bulunsun,muhakkak bi gün lazım olur..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Seda, iyi yapmışsın:) Yorum yapmak zor oluyordu.
    keskin makas, teşekkürler.
    giyim dikiş, öğrenmenin sonu yok, paylaşmak da güzel...

    YanıtlaSil
  5. yaptıklarınız çok güzel ellerinize sağlık bizde yeni birşey öğrenmiş olduk .Yeni çalışmalalrınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Verev kumaş kullanmadan ve kesmeden çok daha kolay bir yöntemi var bunun.
    Yırtmaç boyundan 3 cm fazla, 5-6 cm. eninde bir kumaş kesin. Yırtmaç olacak kısıma, kumaşın ön yüzünden bu kumaşı ortalayarak (iki kumaşın yüzü de birbirine bakacak şekilde) yerleştirin. Dar ve uzun "v" şeklinde dikin. İki dikiş arasında 6 mm. olsa yeter. Sonra o 6 mm. lik açıklığın ortasından dikkatlice kesin. En aşağıda (V nin dibinde)minik bir çıtlatma yapın. Arkaya doğru kıvırın ve temiz dikiş yapın.

    YanıtlaSil
  7. anne eli, teşekkürler.
    Sibel hanım, paylaşımınız için teşekkürler. Ben o yöntemi hatırlar gibi oldum şimdi. Bundan sonraki elbisede onu deneyeceğim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...