31 Aralık 2011 Cumartesi

Jile-Jumper


Tabii yine küçük kızlar için. Dikmesi kolay ve zevkli bir model. Bir çok dergide benzer model var. Ben Simplicity 8313 kalıplarını biraz değiştirerek kullandım.


Model aslında ince ve dökümlü kumaşlara göre ve çok bol kesimli ama ben jean türü bir kumaş kullandığım için yanlardan kalıbı daralttım.


Dikişi kolay olsa da kalıbın içinde verilen dikiş payının 5/8'', yani neredeyse 2 cm'e yakın oluşu, düzgün dikiş dikmeyi zorlaştırıyor. Bana göre  en ideal dikiş payı 1 cm, hatta minik çalışmalarda 1/4'' çok daha güzel sonuç veriyor.


Çocuk kıyafetlerinde çok ayrıntı ve kumaş dışında materyal kullanmayı sevmiyorum. Özellikle küçük (3 yaşa kadar) çocukların  kullanımı için üretilen her şeyin mümkün olduğunca sade olmasından yanayım. Renk kullanmak dışında tabii ki.


Kumaşı artık bitirmek için, tamamını bu kalıpla keserek  üç tane jile diktim. 2-3-4 yaş için. Başlarken üçüncüsünü ''nasıl dikilir'' başlığı ile resimli olarak açıklamayı düşünmüşüm ama  ilkinden sonra hızımı alamayıp (hem de post yetiştirme uğruna) kalan iki tanesini de birlikte dikerek üç jileyi de bitirdim. İstek olursa başka bir jile ile bir tutorial hazırlayabilirim.


Kumaş Cuma Pazarı'ndan, düğmeleri elimde yaptım.


Ohh, rahatladım. Yeni kumaş alabilirim artık, bir kumaşın yeri boşaldı.

12 yorum:

  1. Çoook güzel olmuş canım ellerinize sağlık.Kumaş seçimi ve renk uyumu harika olmuş.Belki bende bu modeli dikmeyi deneyebilirim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hobi mutfağım, çok teşekkür ederim. bu tarz modellerin dikişi gerçekten kolay, tek parça olduğu için.

    YanıtlaSil
  3. Cocuklar icin sadelik konusunda kesinlikle haklisin. Aksi halde agizlari, elleri hep o suslerde oluyor :( Renk uyumu cok guzel olmus, dikis de temiz ve duzgun duruyor, eline saglik. Icine girecek minikleri de gormek lazimdi, ne sirinlerdir...

    YanıtlaSil
  4. Berceste, teşekkürler. İçine girecek minikleri ben de fazla göremiyorum. Şirin oldukları kesin ama. Kızım bu elbiseleri giyemeyecek kadar büyüdü çoktan. Neyse ki ailede ve çevremde küçük kızlarımız var.

    YanıtlaSil
  5. bende bayıldım buna. küçük çocuklar için kalıp bulmak çok zor. siz nereden aldınız acaba dergiyi

    YanıtlaSil
  6. Bu jilenin kalıbı etsy'den aldığım Simplicity 8313. Tek bir model patronu var içinde. Bunlar Türkiye'de var mıdır bilmiyorum. Ankara'da yok ama.Ben çoğunlukla Burda dergisi'nden dikiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Hımmm.. bende Burda'dan dikiyorum ama küçük yaşlara çok nadir şeyler var. En küçüğü 98'den başlıyor genelde

    YanıtlaSil
  8. Bahar Yorgun,haklısınız. Bende bir kaç çeşit kalıp olduğu için uyarlayabiliyorum. Bir de Burda dergisinin özel çocuk sayıları var. Keşke hepsini bulabilsek

    YanıtlaSil
  9. :)) bu son cümleyi bende sıkca düşünürüm :) bu da çok cici,ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  10. Vintage duygular, teşekkürler. Kumaş bir tutku herhalde. Sadece sahip olmak bile çok mutlu ediyor bazen. Hafta sonu kızımla kumaş aldığımızda,
    ne kadar mutlu olduğumu gören kızım ''iyelik ekleri ile mutlu oluyorsun anne '' diyerek bunu yüzüme vurdu. Oysa sadece kumaş için sözkonusu bu durum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Yaptıklarınızın hepsi birbirinden güzel olmuş. Kumaş seçimi de harika tebrik ederim güle güle giysin bebişler:)

    YanıtlaSil
  12. eviminhuzuru, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...